In doi ani de locuit impreuna, multe se vor schimba in obiceiurile tale si ale partenerului tau.
Ambii veti invata ca o salata poate fi o masa in sine si ca preparatele de tip fast-food nu trebuie sa va faca sa va simtiti vinovati pentru cateva calorii acumulate fara planificare. Totusi, toate aceste schimbari va vor aduce mai aproape unul de celalalt. Distantele lungi care v-au tinut departe ani de zile va vor face sa constientizati ca este momentul sa incheiati acel capitol si sa locuiti sub acelasi acoperis.
Daca dragostea se imparte la doi, cum se impart caloriile?
Ca multe cupluri care se afla la primul pas de acest gen, si voi veti experimenta o perioada de acomodare.
Va trebui sa invatati sa imbinati viata personala cu cea profesionala si sociala, sa va respectati spatiul si sa decideti de comun acord asupra mai multor lucruri: decorarea casei, curatenia si mai ales modul in care mancati.
A locui cu cineva te forteaza sa acorzi atentie felului in care mananci si nu va veti da seama cat de multe obiceiuri alimentare pot afecta o relatie pana cand nu va confruntati direct cu aceasta situatie.
In timp ce partenerul tau va lucra pana tarziu si va lua masa in oras sau chiar in incinta locului de munca, tu vei lua masa singura. De altfel, cand va veni timpul sa serviti masa impreuna, nu veti repeta intotdeauna aceleasi preparate.
El, fanul autodeclarat al mancarurilor rapide de la McDonald’s, se bucura de o cina drastic diminuata, potrivita bugetului sau. In schimb, tu vei uita de diete odata ce se apropie weekend-ul, iar gandurile ti se vor limpezi la gustul ciocolatei cu lapte.
Cand se linistesc apele?
In viitor, poate un an mai tarziu, veti invata atat de mult despre modul in care obiceiurile alimentare va pot afecta relatia de cuplu. “A lua mesele impreuna poate fi o modalitate importanta pentru cupluri de a se conecta, dar nu exista o regula care sa spuna ca amandoi trebuie sa consume aceleasi alimente”, noteaza un cunoscut nutritionist roman.
“Un partener poate bea ceai sau apa in timp ce celalalt mananca sau puteti manca mese complet diferite” a mai adaugat acesta.
Comunicarea si atentia reciproca sunt vitale intr-o relatie, iar servirea mesei impreuna este doar o modalitate de a simti si de a creste acea legatura si intimitate.
Dupa cateva neconcordante in programele voastre de alimentatie, tu si partenerul tau veti incepe sa va rezervati zilele de duminica pentru a servi impreuna cina, alaturi de familie sau prietenii dragi.
Si cand ajungeti sa mancati impreuna in timpul saptamanii, va veti obisnui cu diferentele de gusturi pe care le traversati atunci cand tu ai pofta de salata, iar el de hotdog!