Cum te poate ajuta o masina de inchiriat sa afli principalele atractii din Cluj?

Chiar daca nu este la fel de cunoscut precum Bucurestiul, Clujul este o cutie plina cu comori, din Romania. De-a lungul timpului, si-a castigat un loc de cinste, fiind recunoscut ca un centru economic, cultural si de inovare la nivel national si international.

Daca vrei sa il vizitezi in detaliu, iti recomandam sa apelezi la o masina de inchiriat Cluj, cu ajutorul careia vei putea afla foarte usor de ce il consideram un oras atat de captivant.

Strabate orasul in lung si in lat cu o masina de inchiriat Cluj

Cu o vechime de 2.000 de ani, Clujul este o cetate romana care o fost fondata chiar in centul orasului de astazi. Dupa ce s-au luptat cu dacii si le-au cucerit teritoriul, romanii au format Napoca, capitala noii provincii romane si unul dintre cele mai importante orase din partea de est a Imperiului Roman.

O simpla calatorie cu o masina de inchiriat Cluj iti va dezvalui detalii captivante despre oras. Inca de la intrare, vei putea vedea 3 semne care specifica cele 3 nume utilizate:

  • Cluj;
  • Kolozsvar;
  • Klausenburg.

Primul este denumirea in limba romana, in timp ce al doilea este varianta in limba maghiara, iar al treilea in limba germana. Inainte de 1918, Clujul facea parte din Regatul Ungar, iar mai tarziu din Imperiul Austro-Ungar.

Alegand sa conduci o masina inchiriata in Cluj, vei afla ca orasul nu este supranumit “Inima Transilvaniei” doar pentru pozitia sa geografica, ci si pentru rolul sau in dezvoltarea istorica si economica a regiunii. In secolele al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, cand Transilvania era inca parte din Imperiul Austro-Ungar, Clujul era capitala provinciei imperiului, un titlu neoficial, pe care orasul in detine si in prezent.

Tot cu o o masina de inchiriat Cluj vei putea ajunge foarte usor la zona populata, in special de tineri. Si poate vei fi surprins sa afli ca exista o strada plina doar cu baruri studentesti. O treime din populatia orasului este formata din studenti veniti din toata tara, dar si din strainatate, atrasi de oferta variata de domenii care pot fi studiate, de voiciunea orasului, dar si de toate oportunitatile prezente. Locul preferat al studentilor este Strada Piezisa, un drum plin de baruri cu preturi mult mai accesibile decat cele din centrul orasului.

Un alt aspect pe care il vei descoperi despre Cluj se refera la calitatea de “oras de arta al viitorului”. Cu o masina de inchiriat Cluj vei putea ajunge foarte usor la multe galerii de arta nationale si internationale. Clujul gazduieste si cel mai mare si remarcabil proiect de pensule, Fabrica de Pensule, o fabrica veche, transformata intr-un spatiu cultural independent. Recent, au fost puse bazele unui alt proiect, Centrul de Interes, care isi propune sa aduca arta contemporana mai aproape de comunitatea locala. Datorita interesului aratat artei, Clujul a fost inclus pe lista “Oraselor de arta ale vitorului”, ca unul dintre cele 12 orase care vor zgudui lumea artei in secolul XXI.

Tot in acest oras minunat, conducand o masina de inchiriat Cluj, poti ajunge la primul pub cinetic steampunk deschis vreodata. Este o premiera la nivel mondial, un bar uimitor, cu un design unic, proiectat de doi artisti romani. Odata ajuns in interior, te vei simti ca intr-o capsula a timpului, in care o roata gigantica in miscare tine timpul in loc. Designul este inca o dovada a creativitatii si spiritului artistic al localnicilor.

Dupa atatea drumuri cu o masina de inchiriat Cluj, cu siguranta iti vei dori sa mananci ceva delicios. Clujenii sunt mandri de orasul, cultura si bucataria lor. Au chiar un fel propriu de mancare locala, celebra Varza a la Cluj. Este un platou cu varza murata, preparat cu orez si carne, aromatizat de obicei cu chimen, cimbru sau boia. Se serveste cu paine si smantana si este un deliciu chiar si pentru cele mai retincente persoane.

Daca vrei sa vizitezi si alte orase din Romania, intra pe www.caroutis.com si vei gasi o intreaga oferta cu servicii masini inchiriere, cu sofer sau fara.