Cum se utilizeaza radiofrecventa ca tratament impotriva imbatranirii?

La ce bun tratamentul cu radiofrecventa?

Radiofrecventa este adesea folosita ca tratament neinvaziv pentru intinerirea pielii.

Tratamentele de acest tip imbunatatesc aspectul pielii prin provocarea unui raspuns la leziuni dermice fara a rani epiderma. Mai exact, acestea provoaca o leziune termica scazuta a dermei sau a vaselor de sange care incurajeaza un raspuns la reparatia plagilor si stimuleaza colagenul.

Radiofrecventa

Cu alte cuvinte, tratamentul incalzeste nivelele inferioare ale pielii, provocand niste socuri minore. In urma acestei actiuni organismul lucreaza la “vindecarea” acestor pagube. De aceea, acest proces este cunoscut sub numele de termoliza, si este un termenul acordat descompunerii unei substante prin caldura.

Chiar daca energia cu radio frecventa a fost folosita cu foarte mult timp in urma pentru diverse scopuri medicale, utilizarea acesteia ca tratament de strangere a pielii este mult mai recenta. Energia emanata de radio frecventa a fost utilizata cu succes pentru a strange pielea de pe fata si de pe abdomen, precum si alte zone ale corpului.

Cum functioneaza tratamentul cu radio frecventa?

Tratamentele prin radiofrecventa, de regula, incalzesc derma mai profund intr-o maniera controlata. Cam intre 65° C si maxim 75°, fara a incalzi in exces epiderma pentru a provoca daune. Aceasta temperatura modifica proprietatile naturale ale colagenului din derma, permitand producerea si remodelarea colagenului, precum si o strangere imediata a pielii.

Foarte multi oameni care incearca pentru prima data acest tratament intreaba daca procedura de radiofrecventa necesita anestezie. Daca ar fi sa ne luam dupa raspunsul pe care ei il asteapta, am spune ca nu este unul tocmai de dorit. Procedura se face fara anestezie. Dar nicio grija, nu este un tratament de care sa va fie teama. Mai ales ca timpul este foarte scurt.

Procedura de slabire prin radio frecventa dureaza aproximativ treizeci de minute si se repeta doar o data pe saptamana timp de patru saptamani. In cele mai multe cazuri, acestea sunt etapele standard, dar sigur veti stabili un program personalizat in timpul primei evaluari impreuna cu medicul care se va ocupa de dumneavoastra.

Exista riscuri in slabirea prin radiofrecventa?

In mare parte, inainte de a incepe tartamentul se fac ceteva investigatii personalizate pentru a nu exista cazuri de reactii adverse sau alte complicatii. Deci riscurile sunt destul de reduse. Recuperarea dupa radiofrecventa este si ea un element pe care oamenii vor sa-l cunoasca. In acest caz trebuie sa stiti ca nu exista restrictii de activitate.

Care sunt rezultatele sedintelor de radiofrecventa?

Pacientii care se trateaza la nivelul abdomenului au prezentat o reducere medie de aproximativ 2 inci. Cu toate acestea, nu toti pacientii au o reducere masurabila, perceptibila.