Cum se construieste increderea in sine?

“Daca nu te gandesti prea mult la tine, nu te poti astepta pe altcineva sa se gandeasca la tine”. Cu alte cuvinte, acest lucru inseamna ca singuri suntem responsabili pentru construirea increderii in sine. Nu putem sa ne bazam sau sa asteptam aprobarea altora.

Trebuie sa ne consideram demni si capabili sa realizam tot ce alegem sa realizam. In cele din urma, modul in care ne vedem este mai important decat cum ne vede oricine altcineva. Daca nu lucram la iubire si la acceptarea noastra, nimic altcineva nu conteaza.


Ganditi-va de cat de multe ori ati intalnit un barbat sau o femeie care aratau absolut superb. Iar dupa ce ati intrat in vorba cu ei si ati uitat cat de superb arata, ati constatat ca, de fapt, nu sunt atat de interesanti.


Concluzia este ca ceea ce ganditi si modul in care va proiectati pe voi insiva este mai important decat sa aveti un aspect fabulos (totusi, acest lucru nu inseamna sa fiti neingrijiti).

Construirea increderii in sine nu este doar o modalitate foarte buna de a atrage oameni, ci o modalitate excelenta de a va simti bine in pielea dvs. 


Sfaturi pentru construirea de incredere in sine:Recunoasteti ca sunteti unic. Credeti in voi insiva si apreciati-va unicitatea. Nu este nimeni altcineva ca dvs. pe aceasta planeta.

Nimeni nu arata ca dvs., are aceleasi talente, experiente sau perspective. Sunteti unic si sunteti aici pentru a aduce o contributie unica. Suntem aici pentru a „contribui la un verset”.


Dati ce e mai bun. Cand realizati tot ce puteti stima de sine creste automat. Nu va temeti sa riscati sau sa iesiti din zona dvs. de confort. Iesirea din „obisnuinta”, cu toate ca poate parea infricosator, este o metoda foarte eficienta pentru cresterea increderii.


Perseverenta. Toti au obstacole de-a lungul drumului. Nu lasati „piedicile” sa va submineze increderea. Tratati-le ca oportunitati pentru a va intari hotararea si, apoi, perseverati.


Realizati ceva. Stabiliti obiective pentru si apoi munciti pentru a ajunge la ele. Increderea in sine creste atunci cand stiti ca puteti realiza ce va propuneti. Va veti simti invincibili. De asemenea, aveti si rabdare.

Obiectivele, in general, necesita eforturi mari si destul de greu de intretinut, dar, nu uitati, pot fi si realizabile.


Confruntati-va temerile. Nu exista nimic care sa distruga mai mult increderea in sine ca frica. Toata lumea are temeri in diferite momente; suntem umani, cu toate acestea, aveeti curaj sa riscati, si mai ales sa va infrangeti teama.

Daca va este frica sa intalniti oameni noi, sa participati la evenimente sociale etc. – nu stati acasa, din contra. Desigur, initial va parea totul nou si greu, totusi, cu cat continuati, cu atat va veti simti mai bine.