Cum se alege baza de machiaj potrivita?

  Singurele produse cosmetice despre care se poate spune ca intr-adevar pot asigura o rezistenta foarte mare a machiajului, ca atenueaza imperfectiunile si pregateste tenul pentru a aplica farduri, poarta numele de baze pentru machiaj.

    Unul dintre secretele make-up artistilor este folosirea corecta a bazei de machiaj, acesta fiind si motivul pentru care un machiaj realizat de acestia poate parea perfect, irezistibil si pare sa reziste la infinit.

  Datorita bazei de machiaj, fondul de ten, corectorul si toate celelalte produse cosmetic aplicate pe ten dureaza mult mai mult timp. 

  Baza de machiaj trebuie aplicata imediat dupa crema hidratanta, obtinand in acest mod un strat protector uniform care reuseste sa ofere luminozitate pielii si trasaturilor fetei, pe deasupra, culorile si tot ceea ce machiajul doreste sa exprime vor rezista o perioada mult mai mare de timp.

  Cum se gaseste nuanta ideala a bazei de machiaj?

     Exista foarte multe variante din care se poate alege, din punct de vedere chromatic, insa trebuie aleasa o baza de machiaj care poate echilibra toate tonurile pielii si reuseste sa ascunda imperfectiunile pielii. 

   Este recomandat ca pentru a se deschide nuanta tenului sa se opteze pentru o baza alba, iar pentru tenul tern care este lipsit de vitalitate sa se aleaga o baza roz. In cazul in care tenul este afectat de anumite probleme, precum rozaceea, este recomandat sa se foloseasca o baza de machiaj cu baze verzi, iar acel ten afectat de acnee  poate  fi camuflat cu ajutorul unei baze pentru machiaj galben. Pentru a ilumina tenuul obodit, este recomandat sa se foloseasca baze pentru machiaj in nuante mov sau albastru.

Baza de machiaj sau primer-ul are in componenta silicon sau alte ingredinte care reusesc sa hidrateze , sa netezeasca si sa catifeleze tenul, reusind chiar sa reduca productie de sebum si    sa corecteze imperfectiunile tenului, precum porii dilatati sau petele pigmentare.

  Exista si variante de baza de machiaj pentru pleoape, care este foarte potrivita in cazul in care pe pleoape apare mere o cantitate mare de sebum. Un asemenea produs cosmetic aplicat reuseste sa ofere rezistenta fardurilor si sa le ajute sa nu isi modifice culoarea in timp, dar si sa nu se stranga in pliuri.

Cum se aplica baza de machiaj?

  Baza de machiaj este primul produs cosmetic aplicat, oferind acestuia rezistenta. Acesta previne uscarea pielii si estomparea imperfectiunilor tenului.

  Este necesar ca pentru acel look impecabil sa se aleaga in mod corect nuanta bazei de machiaj.

  In cazul in care baza de machiaj este lichida, aplicarea acesteia trebuie sa fie facuta putin cate putin, luand cantitati mici cu degetul, care se intind apoi pe fata in sensul acelor de ceasornic . Trebuie avut grija sa fie acoperita fiecare imperfectiune a pielii.

  In cazul in care baza de machiaj este pudra, aplicarea acesteia trebuie realizata cu ajutorul unei pensule, pe toata fata, in sensul acelor de ceasornic.

  Exista mai multe tipuri de baze pentru machiaj, pentru fata, pentru ochi, pentru buze, pentru pleoape sau pentru gene. Insa cel mai important tip de primer este cel pentru intreaga fata, care reuseste sa imbunatateasca asteptul tenului si ajuta in realizarea unui machiaj impecabil.