Cum sa scapi de pofta de dulciuri

De fiecare data cand ne apucam de o dieta, in special femeile, exista un lucru care ne impidica sa o urmam ca la carte: pofta de dulciuri.

Pofta de dulciuri, sau mai bine zis pofta de ceva dulce, apare de fiecare data cand nivelul glicemiei din corp este scazut. Te simti slabit si corpul parca iti cere ceva dulce sa se energizeze si sa isi revina rapid. Atunci faci greseala sa consumi o bucata de ciocolata, o bomboana, un corn sau un covrig si iti cresti brusc nivelul glicemiei. Insa de indata ce insulina isi face treaba de a regla nivelul glicemiei, ajungi sa ai acelasi nivel scazut de glicemie si sa iti fie din nou pofta de dulce. Esti pe un carusel care urca si coboara. Aceste cicluri te fac sa ai si mai multe pofte si ii usureaza munca organismului tau de a depozita grasime.

În general, cu cât mai rafinată este sursa de dulce şi cu cât mănânci acel dulce fara nimic altceva pe langa (o masa completa), cu atât mai repede va fi digerabil acel aliment iar nivelele glicemiei şi insulinei vor fi mai instabile. Surse de alimente cat mai putin rafinate, precum fructele, sunt ideale deoarece îţi asigură nivele stabile de energie, îţi reduc poftele şi permit corpului să utilizeze grăsimea corporală pentru energie.

Motivele pentru care ar trebui sa renunti la dulciuri sunt nenumarate, insa modalitatea, tehnicile si trucurile pe care trebuie sa le folosesti pentru a renunta la dulciuri reprezinta o provocare si mai mare pentru majoritatea oamenilor.

Afla Cum sa scapi de pofta de dulciuri din noul articol al antrenorulmeupersonal.ro.