Cum sa faci sport cand nu poti ajunge la sala

Este bine cunoscut faptul ca practicarea sportului este esentiala pentru o viata sanatoasa. Unii dintre noi reusesc sa mentina un stil de viata activ acasa, in timp ce, pentru altii, este mai practic, din diverse motive, sa mearga la sala de fitness.

Insa, uneori, circumstantele nu iti vor permite sa ajungi la sala. Poate, spre exemplu, ti-ai schimbat recent jobul si programul este mai solicitant, sau vrei sa petreci mai mult timp cu familia. In orice caz, faptul ca nu poti merge la sala nu inseamna ca trebuie sa renunti la sport cu totul.

Desi probabil nu vei putea urma exact rutina de la sala, ia acest moment drept o oportunitate de a incerca noi tipuri de exercitii fizice. Am adunat cateva sfaturi de la specialisti despre cum sa iti adaptezi rutina de la sala, atunci cand vrei sau esti nevoit sa faci sport acasa. Iata ce te sfatuiesc specialistii sa faci atunci cand nu mai ai la dispozitie aparatele si antrenorul de la sala de fitness:

1.       Incearca yoga

Miscarile specifice din yoga iti vor imbunatati forta fizica si iti vor dezvolta simtul echilibrului. Yoga este si relaxanta, ceea ce inseamna ca vei obtine nu numai beneficii fizice, ci si psihice. Daca esti incepator, nu te teme, deoarece internetul este plin de tutoriale, si ai la dispozitie zeci de aplicatii pe telefon care iti vor explica, pas cu pas, diferite rutine yoga.

2.       Incearca HIIT

La fel ca in cazul yoga, vei gasi pe internet nenumarate antrenamente HIIT explicate in detaliu, pentru toate nivelurile de fitness. HIIT este foarte apreciat deoarece este un antrenament de scurta durata, cu efecte rapide. Totodata, este un tip de antrenament ce solicita mai mult efort fizic decat yoga.

Prin urmare, incepatorilor le este recomandat sa faca efort intens pentru 30 de secunde, urmat de o pauza de 20 de secunde inainte de a trece la urmatorul exercitiu. Cateva exemple de exercitii HIIT sunt:

–         Genuflexiuni

–         Flotari

–         Burpees

–         Mountain climbers

–         Podul cu ridicarea bazinului de la sol

Pentru un antrenament mai solicitant, poti include in rutina HIIT si echipament precum banda elastica, greutati fitness, manere pentru flotari etc.

De asemenea, poti folosi obiecte pe care le ai la indemana pentru a crea un antrenament mai dificil: un rucsac umplut cu carti grele sau cu pungi de orez, sticle umplute cu apa, etc.

3.       Mersul pe bicicleta sau pe role

Mersul pe bicicleta sau pe role te poate mentine activ fara a te suprasolicita. In plus, poti face aceste activitati impreuna cu ceilalti membri ai familiei, sau cu prietenii. Fie ca iesi singur sau impreuna cu altii, poti explora locuri noi si vei petrece mai mult timp in natura.

Rolele sau bicicleta pot fi, de asemenea, folosite pentru a merge la birou. Asa vei mai renunta la mersul cu masina si vei ajuta la protejarea mediului inconjurator. Nu uita, totusi, sa porti casca de protectie!