Cum sa faci afaceri de succes în horticultură: Experți olandezi vizitează parteneri locali în cadrul unei caravane în România și Bulgaria

Olanda poate fi considerată un model pentru alte țări din Uniunea Europeană pentru modul de abordare al sectorului horticol, nivelul de asociere și eficiența dovedită a organizațiilor de producători olandeze contribuind puternic la dezvoltarea sectorului.

Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 oferă oportunități pentru implementarea unor soluții inovative în sectorul horticol atât în România cât și în Bulgaria. Reprezentanți ai unor importante organizații de producători, furnizori de echipamente, furnizori inputuri și servicii de consultanță pentru sectorul horticol din Olanda participă la o caravană în România și Bulgaria cu scopul de a facilita schimbul de experiență și pentru a încuraja parteneriatele între antreprenorii locali și cei olandezi.

Caravana, o inițiativă a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București, are  loc în prima săptămână din luna februarie 2016 la București, Ruse (Bulgaria), Tecuci și Iași. Programul include evenimente menite să faciliteze dialogul interactiv cu fermieri, organizații de producători, grupuri de acțiune și autorități locale, precum și vizite în teren și întâlniri bilaterale cu parteneri relevanți din cercetare, producție și comercializare fructe și legume din ambele țări.

IMG_1543 IMG_1546

Organizațiile olandeze care participă în această caravană sunt: Greenport Venlo, Asociația Producătorilor de Tomate Prominent/Academia Prominent, Centrul pentru Legume si Fructe Proaspete/ GroentenFruit Huis, Sere Van der Hoeven, Regillus/Fresh Advice, Holland Farming Agro, Holland Horticulture House și Holland Fruit House.

Pentru mai multe informații:

Anda Popescu, Policy Advisor – Agricultură È™i AlimentaÈ›ie, Ambasada Regatului Țărilor de Jos din România
Tel.: +40 21 208 6051; e-mail: BKR-LNV@minbuza.nl

Florentina Nanu, Managing Partner, Business Development Group
Tel.: +40 21 317 9870; e-mail: florentina.nanu@bdgind.ro