Cum sa economisesti 50% din timp cand iti cauti o casa

Cea mai buna modalitate de a economisi pana la 50% din timpul alocat unei tranzactii imobiliare este de a lucra cu un broker imobiliar exclusiv care sa reprezinte interesele clientilor, spun specialistii din piata.

“Principalul beneficiu este eficientizarea timpului alocat, mai ales cand vine vorba de zone exclusiviste, unde numarul proprietatilor nu este foarte mare. Clientul nu mai pierde timpul cautand proprietati, asta cade in sarcina brokerului. In acelasi timp, nu risti sa vezi aceeasi proprietate de mai multe ori, cu brokeri diferiti”, explica Claudiu Hategan, proprietarul Klaus & Partners, agentie imobiliara specializata pe zona Cotroceni, care detine site-urile de imobiliare www.vilecotroceni.ro, www.apartamentecotroceni.ro si www.kpimobiliare.ro.

Potrivit agentiilor din piata, aceasta solutie este adoptata in prezent mai mult de catre clientii mari, precum fondurile de investitii sau proprietarii de mari proiecte imobiliare, insa beneficiile sunt similare si pentru clientii persoane fizice.

“Deasemenea, brokerul imobiliar este mai interesat de relatia cu un client in conditiile in care stie ca acel client lucreaza exclusiv cu brokerul. Relatia dintre ei devine mai personala si mai eficienta. Asta este cu atat mai important cand brokerul este specializat pe o anumita zona, cunoaste specificul zonei, cunoaste proprietarii dintr-o anumita zona. In conditiile in care clientul oricum plateste un comision cand efectueaza o tranzactie imobiliara, prin faptul ca lucreaza cu un agent imobiliar exclusiv aceasta investitie este eficientizata”, mai relateaza proprietarul www.vilecotroceni.ro.

Un proprietar poate primi din partea unui agent imobiliar, care se ocupa exclusiv de vanzarea/inchirierea proprietatii acestuia, informatii corecte si coerente despre piata imobiliara in care se gaseste proprietatea, o buna pozitionare a pretului proprietatii,  un marketing adecvat pentru accelerarea tranzactionarii proprietatii. Sunt multe beneficii suplimentare pe care le poate primi un proprietar din partea unui broker exclusiv pentru ca acesta va investi timp suplimentar in relatia cu proprietarul avand siguranta tranzactiei.

Portalul imobiliar www.vilecotroceni.ro are cel mai complet portofoliu de proprietati din zona rezidentiala Cotroceni si imprejurimi, atat pe segmentul de inchiriere cat si pe cel de vanzare-cumparare. Toate anunturile de pe site contin imagini si descrieri complete ale proprietatilor prezentate si sunt de actualitate.