Cum sa distingi cosmeticele profesionale de cele conventionale

Cosmetica, utilizata de artistii profesionisti de machiaj, difera de cea care poate fi achizitionata in aproape orice magazin, nu numai cu numele, ci si cu marca profesional. Iata principalele diferente ale acestor tipuri de produse cosmetice profesionale:

  • Pretul. Bineinteles, acesta este cel mai elementar factor, care este evident chiar si in stadiul evaluarii vizuale a produsului. Cosmeticele profesionala nu vor costa niciodata ieftin, dar nici foarte scump.
  • Compozitie. Obisnuitele cosmetice de zi cu zi, care sunt folosite de aproape toata lumea, sunt destul de blande in compozitie, se pot spala usor cu apa si trebuie corectate periodic. In cosmeticele profesionale, pentru a evita acest lucru, exista componente care ofera o acoperire uniforma si rezistenta pentru o perioada destul de lunga de timp. Desigur, aceste ingrediente nu afecteaza intotdeauna pielea. De exemplu, daca la crearea lor au fost folosite ingrediente naturale, atunci acestea sunt sigure pentru piele.
  • Ambalare. Cosmeticele profesionale sunt de cele mai multe ori ambalate in cutii discrete, fara imprimari stralucitoare.
  • Dimensiuni. Cosmeticele decorative obisnuite sunt rareori vandute in palete cu mai multe culori, intalnindu-se mai des, produse cu una sau doua culori. Produsele cosmetice profesionale sunt aproape intotdeauna realizate in seturi cu multe culori, de multe ori pe mai multe niveluri, deoarece artistul de make-up trebuie sa aiba nu numai multe culori ale aceluiasi produs, dar si cateva tipuri de produse cosmetice.

Datorita listei de mai sus, poti distinge cosmeticele profesionale de cele obisnuite, care nu intotdeauna au pe ambalaj etichetata categoria. Toate aceste diferente  superficiale, dar de baza, reprezinta scopul functional al ambelor tipuri de produse cosmetice. Multi producatori isi pozitioneaza produsele ca fiind produse cosmetice, pe care le folosesc artistii de machiaj, iar acest lucru este confundat adesea de cumparatori. Profesionistii folosesc o gama larga de marci, aceasta fiind  o chestiune de preferinta obisnuita si subiectiva. In orice caz, faptul ca tusul sau rujul dintr- o anumita marca se afla in punga cosmetica de machiaj,  nu este un semn ca machiajul acestui brand este profesional. Cu toate acestea, varietatea de alegere nu este un semn al mijloacelor profesionale.

De unde sa cumperi cosmetice profesionale

Desigur, optiunea cea mai sigura este de a cumpara produse cosmetice din magazinele online specializate sau de la reprezentantii oficiali. De exemplu, cosmeticele Make-up Atelier Paris nu sunt deloc la vanzarea intr-un magazin online, putand  fi achizitionate  numai de la un reprezentant, care mai trebuie si sa poata fi gasit. Pentru lipsa unei astfel de optiuni, exista o optiune de cumparare in magazinul online. Acest magazin online este destul de popular, deoarece contine cateva marci de produse cosmetice profesionale.

Aceasta cosmetica este conceputa pentru a aplica machiajul inainte de evenimentele ceremoniale, inainte de fotografiere si filmare, si,  in general, atunci cand ai nevoie de un machiaj permanent care sa ascunda toate defectele pielii pentru un timp mai indelungat. In ceea ce priveste mijloacele de cosmetice profesionale, sunt naturale si de cea mai buna calitate, putand fi aplicate zi de zi.