Cum sa devii un jucator mai bun de fotbal de masa

Oricine poate achizitiona o masa de fotbal de calitate si sa joace odata ce cunoaste regulile de baza. Insa ceea ce te va face sa te distingi printre alti amatori este o strategie corespunzatoare. Odata ce te-ai familiarizat cu regulile jocului si ai deprins tehnicile de baza, este nevoie sa dai mai multa atentie anumitor aspecte, precum:

  1. Servirea mingii

Pentru ca, la fel ca alte sporturi, fotbalul de masa este un joc nu numai fizic, cat si psihologic, multi jucatori experimentati isi propun sa domine adversarul de la inceput, pornind jocul cu o servire agresiva a mingii.

Bineinteles, aceasta strategie nu va functiona prea bine daca nu esti abil sa joci in ofensiva in timpul jocului, insa, daca esti, aceasta abordare iti poate oferi un avantaj de la inceput.

  1. Pasarea mingii

Controlul mingii este esential pentru a te plasa intr-o pozitie superioara oponentului tau. De aceea, este necesar sa exersezi pasarea mingii si, mai mult de atat, sa inveti sa depistezi momentul potrivit pentru aceasta miscare, astfel incat sa eviti apararea oponentului si sa ajungi intr-o pozitie din care sa iti fie usor sa dai gol.

  1. Lovirea mingii

Pe masura ce joci mai mult, vei realiza ca oportunitatile de a da gol nu sunt chiar nenumarate. Jucatorii experimentati stiu ca numai din anumite pozitii pot lovi mingea astfel incat aceasta sa aiba succesul dorit.

In consecinta, este mai bine sa te concentrezi pe pe un anumit tip de lovitura pana cand o poti efectua fara probleme chiar si „cu ochii inchisi”, cum se spune, ca mai apoi sa treci la urmatoarea tehnica.

  1. Pozitia mainii pe maner

In fotbalul de masa exista doua pozitii principale ale mainii pe maner. Prima pozitie implica sa iti infasori degetele complet in jurul manerului, si sa iti rotesti incheietura pentru a intoarce bara atasata.

Multi incepatori tin manerul strans in mana, ceea ce le incetineste miscarile. In schimb, un jucator experimentat stie cum sa isi controleze miscarile astfel incat sa aiba viteza si precizia dorite.

A doua pozitie este destul de usor de invatat pentru cei mai neexperimentati si nu iti va limita miscarile si viteza. Palma trebuie plasata pe lateralul manerului, cu degetul mare perpendicular cu podeaua, si putina distanta intre palma si maner.

  1. Apararea

Multi sustin ca, pentru a castiga la fotbalul de masa, este bine sa joci mereu in ofensiva. Insa jucatorul cu o aparare buna castiga, de fapt, de cele mai multe ori. Abilitatile bune de aparare vor limita sansele de castig ale oponentului pentru ca il vor obliga sa se adapteze constant, punandu-l, adesea, si in incurcatura.

Exista multe tehnici pe care le poti invata pentru a-ti imbunatati jocul. In general, este cel mai bine sa incepi cu elementele pentru care simti ca ai un talent natural. In orice caz, cu cat vei juca mai mult cu atat vei invata sa te adaptezi mai bine la provocarile impuse de oponenti.