Cum sa aplicati un eyeliner corect?

Eyelinerul poate fi un stil atragator, plin de suflare atuncicand este facut bine, dar pentru incepatorii in arta machiajului, poate fi oindemanare dificila de a stapani tehnica.

Femeile independente au mereu grijasa arate bine si sa isi evidentieze trasaturile prin make-up. Pentru a reusi sa va faceti un liner, nu este atat de greu pe cat pare. Trebuie doar sa tineticont de urmatoarele:

Folositi un primer. Inainte de a aplica orice tus, folositi un primer pe ochi si intindeti-l bine. Acest lucru va crea o baza mai fina, mai echilibrata si va ajuta ca linerul sa aiba o aderenta mai buna pe pleoape.

Folositi fard, daca doriti. Daca doriti sa utilizati fardul de ochi, este mai bine sa o faceti inainte de a va aplica linerul. In caz contrar, aspectul dvs. poate deveni murdar si dezordonat atunci cand incercati sa aplicati fardul, dupa ce ati aplicat tusul.

Aplicati tusul pe linia superioara a genelor. Folositi un tus cu pensula subtire, sau un creion pentru a desena o linie subtire cat mai aproape de linia genelor superioare.

Incepeti din coltul interior al ochiului si lucrati spre coltul exterior. Opriti-va la capatul liniei de miscare.

Linia nu trebuie sa fie deosebit de ingrijita in acest moment, chiar daca ar trebui sa fie subtire. Pastrati pleoapa cat mai plata posibil in timp ce faceti acest lucru. In loc sa incercati sa aplicati tusul intr-o linie continua, trageti o serie de liniute. Este mult mai usor de aplicat in acest fel.

Masurati cat de departe ar trebui sa mearga codita. Tineti creionul de ochi pe capatul liniei dvs. de final. Punctati-l in diagonala, astfel incat sa para o continuare a liniei inferioare a gingiei. Linia se va extinde in diagonala si in sus.

Pentru a obtine un unghi drept, trasati vizual o linie de la marginea exterioara a narii dumneavoastra pana la coltul exterior al sprancenelor.

Desenati o linie diagonala subtire. Aceasta linie trebuie sa corespunda aproximativ cu orientarea pe care ati vizualizat-o cand ati facut masurarea. Cu alte cuvinte, ar trebui sa para aproape ca o extindere a liniei superioare a gingiei.

Inainte de a incepe, asigurati-va ca aveti o oglinda in jur. De asemenea, asigurati-va ca cotul sau bratul se afla pe o suprafata stabila. Acest lucru va permite sa aveti mai mult control asupra crearii liniei.

Incepeti chiar de la varful liniei dermatografice trasata deasupra liniei superioare a gingiei.

Desenati o linie diagonala de aproximativ 45 de grade in sus. Linia trebuie sa se indrepte in directia generala a capului sprancenelor.

Lungimea aripii depinde de tine. Un aspect mai natural, ar trebui sa aiba o linie scurta in acest moment, dar un aspect mai dramatic se poate extinde putin mai sus. Nu extindeti-o niciodata pana la spranceana.

Sunteti gata sa incercati?