Cum sa alegi mobila dormitor in functie de cine o foloseste

Esti pregatit sa iti transformi dormitorul? Daca te intrebi cum sa alegi mobila dormitor, suntem aici pentru a te ajuta. Ghidul nostru de cumparare a mobilierului de dormitor te va ajuta sa decizi ce mobila dormitor vei avea nevoie si iti va raspunde la toate intrebarile.

Cum sa alegi mobila dormitor

Alegerea mobilierului de dormitor este usoara, nu? Ai nevoie doar de un loc unde sa dormi si de un loc unde sa-ti pui hainele. Dar, odata ce ai inceput sa cercetezi mobila dormitor, vei descoperi mult mai multe lucruri la care sa te gândesti, cum ar fi cine va folosi dormitorul, dimensiunea dormitorului, cât sa cheltui pe mobila dormitor, de unde sa o cumperi mobilier dormitor si multe altele. Incepe prin a-ti pune câteva intrebari cheie.

Al cui dormitor este?

Aceasta este probabil cea mai importanta intrebare despre mobila dormitor. Diferite persoane au nevoi diferite, iar aceste nevoi se pot schimba chiar si in timp.

Un dormitor de cuplu – Este posibil ca doua persoane sa aiba nevoie de doua ori mai multa mobila decât o singura persoana. La urma urmei, exista potential de doua ori mai multe haine, incaltaminte si accesorii, asa ca poate fi necesar sa alegi inteligent solutii de depozitare gen dulapuri, mai ales daca este un dormitor mic. Si pot exista, de asemenea, dezacorduri cu privire la prioritatile de mobilier si stilurile de design.

Dulapuri eMAG

Un dormitor pentru adulti – In afara de elementele esentiale – un pat, spatiu de depozitare si o noptiera – ia in considerare modul in care ar putea fi folosit dormitorul. Daca aceasta este camera ta, vrei sa poti lucra in ea? S-ar putea sa ai nevoie de un birou si o biblioteca. Iti place sa stai in pat sa citesti? Asigura-te ca o tablie captusita se afla pe lista de cumparaturi a mobilierului de dormitor.

Un dormitor pentru copii – Dormitoarele pentru copii sunt adesea de dimensiuni mici, asa ca iti recomandam sa iei in considerare solutiile de depozitare care se potrivesc sub paturile pentru copii, cum ar fi paturile supraetajate si dormitoarele inalte. De asemenea, este o idee buna sa te gândesti pe termen lung si sa creezi o camera care sa poata fi transformata cu usurinta intr-un spatiu pentru adolescenti cu un pat supraetajat care se transforma in doua paturi de o persoana, de exemplu.

Un dormitor pentru adolescenti – Daca amenajezi dormitorul unui adolescent de la zero, este posibil sa te bucuri de contributia viitorului ocupant. Intre timp, gândeste-te sa creezi o camera cu zone diferite pentru dormit, pentru teme si pentru relaxare. Echilibreaza necesitatile – cum ar fi un birou – cu piese mai interesante, cum ar fi un fotoliu extensibil, care este perfect pentru dormit.

Un dormitor pentru oaspeti – Cu exceptia cazului in care esti foarte popular si ai oameni care stau la tine in fiecare weekend, este posibil ca dormitorul de oaspeti sa se dubleze ca si camera TV, birou la domiciliu sau zona de depozitare generala. Un spatiu multifunctional ca acesta are nevoie de mobilier multifunctional, cum ar fi o canapea extensibila si poate un dulap mic cu spatiu suspendat (pentru oaspeti) si rafturi (pentru depozitare).