Cum sa alegeti nuanta potrivita de fond de ten

A alege nuanta perfecta de fond de ten poate fi complicat. Oricine a ajuns vreodata accidental cu un fond de ten cu nuante prea intunecate pe fata, va sti ca alegerea nuantei potrivite pentru tonul pielii poate fi complicata. Prea usor puteti ajunge sa aratati fantomatic, gri sau prea intunecat, iar fata dvs. va fi mult mai intunecata decat gatul cu linii evidente – niciodata un aspect bun. 

Asadar, cum ar trebui sa alegeti nuanta potrivita a fondului de ten? 

1. Gasiti-va nuanta 

In primul rand, trebuie sa descoperiti daca pielea dvs. are tonuri calde, roz sau de culoare galbena. Exista mai multe modalitati de a afla. De exemplu, daca aratati mai bine in bijuteriile din aur, probabil ca aveti tonuri calde, iar daca aratati mai bine cu bijuteriile din argint, este posibil sa aveti tonuri reci. 

Un alt lucru de luat in considerare este culoarea parului si a ochilor, intrucat, in mod obisnuit, cei cu ochi albastri, gri sau verzi, iar parul blond, maro sau negru sunt mai reci decat cei cu ochi caprui, chihlimbar sau alun si parul blond, rosu, maro sau brunet. 

Unii spun, de asemenea, ca va puteti spune nuanta daca priviti venele de la incheietura mainii. Daca se vad albastru, aveti niste tonuri reci, dar daca apar verde, sunteti cald. 

2. Faceti selectia 

Acum este timpul sa mergeti si sa selectati cateva nuante de fond, folosind cunostinta daca sunteti rece sau cald pentru a va ghida alegerile. Folisind o mostra pe spatele mainii nu va ajuta in totalitate deoarece pielea de aici este, de fapt, o culoare diferita de cea de pe fata, asa ca nu va va ajuta mult in gasirea fondului de ten potrivit. 

In schimb, aplicati o cantitate mica din fiecare produs pe linia maxilarului dvs., amintindu-va ce baza este (ajuta sa le faceti in ordine numerica!) 

3. Evaluati la lumina zilei 

Urmatorul pas: este timpul sa iesiti afara. Majoritatea magazinelor au iluminat foarte artificial si trebuie sa va vedeti fondul de ten in lumina zilei pentru a afla daca este o potrivire perfecta. 

Folosind o oglinda de mana, aruncati o privire la fiecare nuanta individuala si vedeti cum arata pe pielea dvs. Ceea ce cautati este o culoare aproape invizibila, deoarece se amesteca atat de bine. 

Asigurati-va ca fondul de ten de la Beauty One Shop se amesteca bine pe gat (de aceea este aplicat pe linia maxilarului), deoarece pielea gatului tinde sa fie mai deschisa si poate fi un semn evident, daca fondul de ten este mult prea intunecat. 

4. Testeaza-l corect 

Dupa ce ati gasit culoarea care va place, obtineti o proba, daca este posibil. Acest lucru este, in general, posibil numai pentru marcile de ultima generatie; dar, deoarece acestea sunt considerabil mai scumpe, de aici trebuie sa evitati greselile! 

Cel mai bine este sa incercati un fond de ten cel putin cu cateva ore inainte de a-l cumpara, deoarece produsul se poate oxida si, prin urmare, isi poate schimba culoarea. Folosind un esantion veti stii daca are o putere buna de sedere – la urma urmei, este foarte bine sa va gasiti nuanta perfecta, dar daca aluneca in jumatate de ora, nu va este bun.