Cum puteti transforma un interviu de angajare intr-o oferta de munca?

Nu este vorba doar despre calificarile sau experienta dumneavoastra. Poate ca ati studiat la o universitate de prestigiu, apoi ati facut voluntariat, dar daca nu va prezentati drept un candidat increzator, toate aceste lucuri nu vor mai conta pentru recrutori.

Pentru a avea succes la interviu ar trebui sa aveti capacitati de rezolvare a problemelor,  abilitati de comunicare, dorinta de invatare si devotament, lucruri care vor conta pentru viitorul angajator mult mai mult, in comparatie cu studiile sau experienta anterioara.

Optimizandu-va performanta din timpul interviului veti obtine garantat o oferta de munca.

Cum ar trebui sa inceapa interviul?

Cercetatorii spun ca aveti doar sapte secunde pentru a face o prima impresie buna. Asta inseamna ca trebuie sa apareti articulat si curajos din momentul in care pasiti in sala de interviu.

Pentru a iesi cu adevarat in evidenta printre ceilalti candidati, trebuie sa va ganditi la interviu ca la o intalnire de afaceri.

Imaginati-va ca intalniti un client important sau un investitor pentru prima data. Incepeti interviul spunand angajatorului sau recrutorului ca doriti sa aflati mai multe despre aceasta oportunitate si sa intelegeti mai bine provocarile pe care rolul este conceput sa le abordeze.

Dupa ce ati aflat despre provocari, aflati mai multe despre asteptarile echipei de angajare.

Cum sa mentineti conversatia pentru a afla cat mai multe detalii importante

In timpul interviului, nu asteptati ca angajatorul sa va ofere ocazia de a pune intrebari. Aratati-va initiativa si abilitatile de conducere, punand intrebari atunci cand se prezinta o oportunitate.

Cheia aici este de a avea o conversatie naturala cu intervievatorul. In acest context puteti vorbi despre abilitatile dumneavoastra, sa impartasiti povestiri despre experientele voastre si sa oferiti autenticitate si valoare discutiei din cadrul interviului.

Nu descrieti pur si simplu ce puteti face pentru companie. In schimb, doriti sa demonstrati de ce aceasta pozitie este importanta pentru dumneavoastra si de ce sunteti potriviti pentru companie.

Acest tip de conversatie veritabila este mult mai eficient decat intrebarile si raspunsurile formale de interviu. Iata cateva exemple de intrebari care vor demonstra ca aveti un adevarat interes pentru postul dorit:

  • Care este atmosfera de lucru?
  • Cum sunt structurate echipele?
  • Care sunt atributele comune ale celor mai buni angajati?
  • Care este intervalul de timp pentru a atingere performantele cerute?

Deseori, intrebarile legate de salariu, posibilitati de avansare si zile libere inca din primele minute ale interivului pot irita recrutorul. Trebuie sa demonstrati ca va diferentiati de cei care vor doar un job. De asemenea, va veti dori ca la locul de munca sa fiti apreciat si rasplatit conform performantelor.

De aceea este foarte important sa va ganditi foarte bine ce cariera s-ar potrivi obiectivelor dumneavoastra. Urmand aceste sfaturi, veti obtine oferta de munca pentru cariera mult visata care va va oferi salarii enorme, posibilitati de dezvoltare profesionala si program flexibil.