Motivarea nonfinanciara a salariatilor trebuie sa se afle printre obiectivele principale ale tuturor angajatorilor, astfel incat acestia sa aiba parte de o firma prospera.
Teambuildingul, o modalitate de motivare nonfinanciara excelenta
Teambuildingurile sunt una dintre cele mai bune modalitati de motivare nonfinanciara, care ar trebui sa existe in orice companie mare, dar si in firmele mici, unde exista oportunitatea. Este o motivare nonfinanciara care ii vaface pe angajati sa se inteleaga mai bine unul cu celalalt, sa aprecieze munca in echipa. Aceasta este foarte importanta in orice companie.
Tot o metoda foarte eficienta de motivare nonfinanciara  este si comportamentul intelegator al sefilor de departamente cand un subaltern gresete. Nu trebuie sa ii tai imediat din salariu sau s ail ameninte cu concedierea. Niciodata un astfel de comportament nu va fi apreciat, caci nimeni nu poate sa lucreze si sa dea randament cand se simte cu sabia deasupra capului. Managerul ar trebui sa ii explice persoanei care a comis o greseala cu binisorul ce si unde a gresit
Aprecierea fata de subaltern
Un bun manager isi poate face fericiti subalternii si daca le arata recunostinta cand au terminat o sarcina cu mai multe zile inainte de teren,cand au adus client noi in firma sau cand au stat mult peste program. Este o forma buna de motivare nonfinanciara a angajatilor.
O petrecere organizata de ziua de nastere a unui coleg la care sa participe toata lumea, este, de asemenea, o forma de motivare nonfinanciara. Si managerul ar putea sa se gandeasca la o seara de iesit in oras, la un film sau la restaurant.
Este, de asemenea, foarte important ca persoanele aflate in functii de conducere sa ceara si opinia angajatilor atunci cand trebuie luate decizii importante care tin de viitorul companiei. Nu poti sa vii sis a ii spui angajatului de maine faci x sau y fara s ail consulti inainte. Este si acesta un mod bun de motivare nonfinaciara, sa ii ceri opinia, nu sa il pui in fata faptului implinit.