Cum poti sa maresti sansele de a primi o noua slujba

Unul dintre cele mai des rostite cuvinte in ultima perioada este criza. Toti discuta despre ea: la piata, la servici, la televizor, radio, ziare, etc. Mass-media este inundata de articole legate despre acest subiect; sunt prezentate opiniile diferitor oameni: de la cei mai simpli la personalitati publice/ private.

Desi intoarsa pe toate partile, nimeni nu stie exact cand a inceput, cat va dura si ce efecte va avea asupra viitorului Romaniei si asupra pietei muncii.

Desi criza financiara a afectat mai multe domenii nu numai din Romania, cat si din Marea Britanie, un domeniu nu pare afectat de aceasta: piata programului pentru au pair. De la inceputul anului si pana acum, putem spune ca numarul familiilor care isi doresc un au pair, nu numai ca nu a scazut, dar a cunoscut si o usoara crestere.

Programul au pair este unul dintre putinele programe care le ofera romanilor sansa de a lucra in UK legal inca de la inceput si, de a primi, in numai 1 an dreptul permanent de munca (Blue Cardul). A lucra ca si au pair in climatul economic actual, aduce mai multe avantaje.

Probabil ca multi nu au auzit pana acum termenul de ‘au pair’. Termenul ‘au pair’ vine din limba franceza si se traduce prin egalitate, la acelasi nivel. acest lucru inseamna ca au pairul nu va fi considerat drept un angajat, ci va fi integrat in familie, va avea acelasi nivel cu ei. Printre sarcinile generale ale unui au pair enumeram: ingrijirea sau supravegherea copiilor, menaj usor, transportat copiii la scoala (daca au carnet de conducere) si uneori sa ii supravegheze sa se asigure ca isi fac lectiile.

Pe langa faptul ca toate cheltuielile sunt platite de catre familia gazda (mancarea, cazarea, facturile lunare), se primeste saptamanal o anumita suma de bani pentru 25 ore lucrate pe saptamana. Cei care vor fi in UK vor avea sansa de a-si imbunatati cunostintele de limba engleza, de a se integra in societatea britanica si de a cunoaste indeaproape stilul de viata al englezilor.

Timp de 1 an, tanarul isi poate imbunatati CV-ul, poate sa obtina calificari (NVQ) sau sa urmeze cursuri de limba engleza. In momentul angajarii, va primi Purple Cardul – care reprezinta dreptul de munca la acea familie – iar dupa un an, acesta este inlocuit cu Blue Cardul – dreptul permanent de munca, valabil in orice domeniu-.

Expertii britanici cred ca situatia economica a Marii Britanii se va imbunatati simtitor in 2010. Pentru cei care se vor afla aici de 1 an si vor primi dreptul de munca, aceasta este o ocazie unica. Vor avea déjà experienta unui an trait intre englezi, vor sti ce anume asteapta acestia de la ei si vor putea pune in practica cunostintele dobandite intr-un domeniu in care doresc sa isi construiasca cariera.

1st Choice Au Pairs este o agentie britanica de recrutare. Este o agentie ‘mobila’ pentru ca, in loc sa lucreze cu o agentie din Romania care va taxa candidatii pentru a le gasi loc de munca in Marea Britanie, ei prefera sa vina personal in tara si sa intervieveze candidatii. Astfel, serviciile oferite pentru candidati (viitorii au pair) sunt gratuite. Totodata agentia le ofera tinerilor suport atat in tara, cat si dupa ce au ajuns in Marea Britanie.

1st Choice Au Pairs, doreste sa invite tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-27 ani la preselectii pentru postul de au pair. Ne vom afla pe data de 7 si 8 Septembie in incinta Hotelului Continental, Aleea Strandului nr. 1, Oradea, intre orele 9.00- 17.00. Vor fi organizate si alte preselectii, dar pentru detalii, verificati periodic siteul nostru: www.1stchoiceaupairs.eu
Pentru detalii si informatii, nu ezitati sa ne contactati la 031 2249893 sau info@1stchoiceaupairs.eu