Cum pot implementa organizatiile romanesti International Financial Reporting Standards, rapid si usor?

Componenta de Management Financiar-Contabil din pachetul integrat SIVECO Applications 2011 este de mare folos atat companiilor aflate in perioada de tranzitie catre IFRS, cat si celor care aplica deja standardul international de raportare

 

Alinierea la standardul IFRS (International Financial Reporting Standards) reprezinta o provocare pentru companiile romanesti. Pentru a veni in sprijinul acestora, SIVECO Romania a dezvoltat doua module speciale, in cadrul Componentei de Management Financiar-Contabil care face parte din pachetul informatic integrat SIVECO Applications 2011. Acestea permit retratarea operatiunilor financiar-contabile pentru companiile aflate in perioada de tranzitie catre IFRS sau obtinerea situatiilor financiare conform IFRS pentru companiile care aplica deja acest standard.

Realizata sub indrumarea si prin colaborarea directa a unui numar mare de specialisti in domeniul financiar-contabil, experti contabili, analisti si programatori, Componenta de Management Financiar-Contabil se adapteaza oricarui tip de organizatie, indiferent de marimea acesteia, structura de proprietate sau complexitatea domeniilor de activitate.

Structura aplicatiei urmareste acoperirea unui flux financiar-contabil complet, incepand de la gestionarea documentelor primare emise/primite, continuand cu operatiile de incasare/plata, posibilitatile de compensare a sumelor fata de anumiti parteneri, posibilitatea de a obtine balantele de verificare analitica si sintetica, si pana la editarea rapoartelor de analiza. Acest flux de activitati se regaseste in meniul pe care utilizatorul il are la dispozitie pentru selectarea comenzilor.

Componenta de Management Financiar-Contabil are o constructie modulara, care permite culegerea datelor in mod simplu si introducerea informatiei in sistem o singura data. Din punct de vedere arhitectural, sistemul corespunde standardelor internationale de organizare si conducere.

Respectarea cerintelor legislative ale Uniunii Europene a dus la dezvoltarea unor module si functionalitati care permit:

– evidenta codurilor de platitori de TVA pentru firmele platitoare de TVA;

– evidenta Codurilor Tarifare conform Nomenclatorului Combinat;

– obtinerea situatiilor de raportare specifice: Declaratia Recapitulativa, Intrastat Achizitii/ Livrari, Registrul non-transferurilor, Registrul Bunurilor primite din alt stat membru.

„Utilizatorii de pana acum ai produsului au contribuit la perfectionarea lui prin nivelul ridicat al cerintelor exprimate si prin comunicarea permanenta cu noi, realizatorii pachetului integrat SIVECO Applications 2011. SIVECO Romania isi face o misiune de onoare din grija permanenta fata de solicitarile clientilor”, declara Lacramioara Barseti, directorul de produs SIVECO Applications.

Despre SIVECO Romania

Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu numeroase premii interne si internationale, dintre care mentionam:

– Delegatia de experti NATO Advanced Distributed Learning (ADL) a apreciat in 2010 realizarile departamentului de eLearning din cadrul companiei in domeniul tehnologiilor educationale multisenzoriale;

– “Winner of the European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura;

– Sistemul Educational Informatizat (SEI) din Romania a fost nominalizat ca exemplu de “Best practice” in Europa, in cadrul competitiei European eGovernment Awards 2009, organizata de Comisia Europeana;

– Proiectul SEI a primit distinctia de “Cea mai buna solutie eLearning”, pentru impactul pozitiv asupra sistemului educational romanesc in competitia internationala “eLearning in Praxis”, 2009;

– Contributia companiei in programul de dezvoltare a sistemului educational a fost recompensata in cadrul competitiei European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors (ISV) – Vertical Market;

– Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) a desemnat SEI drept “una dintre cele mai importante realizari din lume in domeniul managementului de proiecte”, in 2007;

– „Cel mai bun continut interactiv eContent”, recompensat in cadrul World Summit Award (World Summit on the Information Society) 2005.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.