Cum pot genera usor firmele Declaratia unica D 112

Componenta de Management al Salarizarii din pachetul informatic SIVECO Applications 2011 asigura incarcarea automata a datelor din bazele proprii direct in structura formularului

SIVECO Romania vine in sprijinul companiilor care din acest an sunt obligate sa depuna la administratiile financiare declaratia D 112. Componenta de Management al Salarizarii si Resurselor Umane poate genera declaratia D 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. Cu ajutorul acestui instrument informatic, datele din bazele proprii ale firmelor sunt incarcate in structura XML a formularului.

“Modulul Utilitare din Componenta de Management al Salarizarii contine toate optiunile pentru generarea declaratiilor si rapoartelor ante si post calcul. Calculul salariilor se incheie cu generarea declaratiei unice privind obligatiile de plata si generarea notelor contabile. Pentru declaratii se genereaza fisiere in formatul specificat in legislatie, iar notele contabile, financiare sau de contabilitate de gestiune pot fi generate fie in componenta de Management Financiar-Contabil, fie intr-un fisier text cu un format bine definit. Aplicatia contine un set extins de rapoarte, care pot fi adaptate conform cerintelor specifice companiei. Fisierul XML cu structura fixa cumuleaza datele din sistem pentru Declaratia 112, fisier care poate fi verificat cu ajutorul programelor de asistenta puse la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice”, a declarat Gabriela Ichim, Product Manager SIVECO Romania.

Companiile pot obtine astfel gestionarea integrata a tuturor informatiilor de interes referitoare la angajati, integrarea transparenta a noilor sisteme cu cele aflate in uz curent, reducerea timpului de calcul al drepturilor salariale, efectuarea tuturor calculelor in conformitate cu legislatia in vigoare si inregistrarea oricarei modificari fara a afecta lunile precedente.

Pentru obligatiile aferente lunii ianuarie 2011, declaratia se depune pana la 25 februarie 2011.

Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 120 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.