Cum pot departamentele de HR să construiască o “cultură a sănătății”?

În prezent, una dintre provocările companiilor este aceea de a construi nu doar  programe de wellbeing, ci o adevărată „cultură a sănătății”.

Potrivit Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă și Eurofound, un sfert dintre europenii care se confruntă cu activități repetitive la locul de muncă riscă să dezvolte probleme de sănătate din cauza stresului.

Într-un studiu european recent, efectuat de Direcția Generală Sănătate și Consum și Agenția Europeană pentru Sănătate și Consum s-a dovedit că depresia datorată stresului de la locul de muncă are costuri estimate la 617 miliarde de Euro anual. Alte afecțiuni medicale rezultate în urma stresului profesional, precum bolile cronice (boli de inimă, diabet sau artrită), obezitate și diverse afecțiuni musculo-scheletice (fibromialgia, sindromul de tunel carpian, tendinită sau gută) se ridică și ele la costuri de miliarde euro.

„Dezvoltarea unei „culturi a sănătății” este esențială pentru o companie și angajații săi. Decizia unui manager de a nu le oferi angajațiilor beneficii de sănătate se poate transforma într-una costisitoare, în special dacă alungă potențiali angajați de top. În ceea ce privește asigurările de sănătate, majoritatea angajatorilor consideră că acestea trebuie plătite integral, lucru care îi descurajează. O abordare mai inteligentă ar fi colaborarea directă cu departamentul de HR pentru a calcula beneficiile economice directe care apar prin creșterea productivității, scăderea absentismului, îmbunătățirea procesului de recrutare – aceste elemente sigur vor reprezenta avantaje pentru achiziționarea unei asigurări de sănătate”, a declarat Zahal Levy, Președintele MediHelp Internațional

La fiecare 15 secunde, 153 de angajați suferă un accident de muncă la nivel internațional (Organizația Mondială a Muncii). Potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC), funcționarii sunt de două ori mai predispuși la accidentări datorate căzăturilor, decât angajații care nu lucrează la birou.

O asigurare de sănătate internațională are multe avantaje pentru o companie. Garantarea unui astfel de plan de sănătate va atrage cei mai buni angajați, le va oferi siguranță, iar aceștia se vor simți răsplătiți pentru eforturile depuse în cadrul companiei. Asigurarea de sănătate internațională poate acoperi costuri de până la 3 milioane de euro pentru spitalizare, controale de rutină, tratament atât pentru situații urgente, cât și pentru situații medicale care pot apărea în timpul orelor de muncă.

###

MediHelp Internaţional este liderul pe piața asigurărilor internaționale de sănătate din Europa Centrală şi de Est, fiind prezent în România, Ungaria și Bulgaria de peste 15 ani și urmând să se extindă în alte state din regiune. Planurile de asigurare medicală internațională MediHelp oferă acces la o rețea de peste 425,000 de clinici medicale din lume, oferă servicii medicale (intervenții chirurgicale complexe, spitalizare, consultații multidisciplinare, analize de laborator, servicii de imagistică avansată, tratament dentar, tratament pentru cancer, transplant de organe, transplant de măduvă osoasă) și include opțiuni de acoperire intenațională de până la 3.000.000 euro. Pentru mai multe informații accesați www.medihelp.ro