Cum pastram relatiile cu ceilalti?

Relatiile voastre vor fi mai placute daca va veti distra impreuna. Relatiile personale sunt esentiale pentru bunastarea voastra emotionala, deci este important sa le dezvoltati si sa le cultivati cat mai bine posibil.

Fie ca petreceti timp cu dragostea vietii dvs., fie ca va bucurati de prietenii buni, veti dori sa urmati cateva reguli de comportament si maniere importante. Chiar daca va simtiti increzator ca cealalta persoana va va iubi indiferent de situatie, aceasta atitudine poate rupe legatura construita pana acum.

Cand doriti sa intalniti pe cineva sau sa va intalniti cu un prieten la o cafea, este mai probabil sa aveti succes atunci cand sunteti amabil cu acea persoana tot timpul. Nimeni nu vrea sa-si petreaca timpul in compania unei persoane care este mai tot timpul suparata.

Evitati sa fiti sarcastic, nepoliticos cu cealalta persoana, chiar si atunci cand sunteti frustrati. Incercati sa va mentineti o stare pozitiva, fara a fi fals sau a exagera in comportamentul dumneavoastra fata de persoana respectiva.

Ajutati-i pe ceilaltii cand apar oportunitatile. Trateaza oamenii cu respect. Chiar daca este o persoana pe care o ntalnesti zilnic, astfel de gesturi intaresc increderea si relatia dintre doua persoane, asa ca nu te sfii sa oferi u cadou atunci cand simti acest lucru.

Fii un bun ascultator
Sigur, este frumos sa ai intodeauna cuvantul, dar sunt momente cand trebuie sa-ti stapanesti acest instinct si sa asculti persoana de langa tine. De asemenea, retineti ca atunci cand trimiteti mesaje text sau verificati mesajele telefonului dvs., nu ii acordati celeilalte persoane o atentia corespunzatoare.

Cum sa fii un bun ascultator
Da-i celeilalte persoane sansa de a termina ceea ce vorbeste inainte sa intervii. Veti indentifica cu usurinta momentul cand trebuie sa fiti atenti si sa-i oferiti persoanei respective suficient timp sa discute de problemele pe care le are. Nu trebuie sa ai un raspuns la tot. Uneori oamenii au nevoie doar sa dicute cu cineva. Faceti tot posibilul pentru a va pune in pozitia celeilalte persoane. Empatia este esentiala pentru a fi un bun ascultator. De asemenea, ii ajuta pe ceilalti sa se relaxeze. Cand ocazia se prezinta, adresati-va o intrebare relevanta.

Ramaneti la curent cu evenimentele.
Puteti citi ziarele, puteti urmari stirile si puteti afla despre ce s-a mai intampla in ultima perioada in toate domeniile. Dati oamenilor sansa de a raspunde fara intrerupere. Permiteti altor persoane sa-si exprime opinia fara a le judeca. Nu este nimic in neregula cu o dezbatere plina de viata, atata timp cat nu atacati cealalta persoana. Este bine sa accepti sa nu fii de acord. Fii curios si pune intrebari.

Veti afla mai multe, iar persoanele care au raspunsuri va vor aprecia interesul. Intelegeti ca tacerea nu este intotdeauna un lucru care va defavorizeaza. Respectul fata de ceilalti este esential daca doriti sa aveti o relatie buna cu cineva la nivel personal.

Cele mai bune modalitati de a arata respectul: Ascultati intotdeauna celalalta persoana, chiar si atunci cand spune ceva considerat neimportant. Acordati-i credit altor persoane pentru realizarile lor. Vorbiti tuturor cu un ton respectuos. Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le pute face pentru a pastra o relatie buna cu famiia, prietenii sau cunostintele.