Cum ne pregatim sa venim la endocrinologie – informatii aici

Detalii introductive despre endocrinologie

Specializarea de endocrinologie este stiinta studierii bolilor hormonale. Endocrinologii diagnosticheaza si trateaza problemele hormonale si complicatiile acestora. Hormonii regleaza metabolismul, respiratia, cresterea, reproducerea, perceptia senzoriala si miscarea. Dezechilibrul hormonal este cauza multor boli.

Oamenii au mai mult de 50 de hormoni diferiti. Ele pot fi prezente in cantitati mici, dar au un impact major asupra functiei si dezvoltarii corpului. Sindromul ovarului polichistic este una dintre cele mai frecvente tulburari endocrine la femei si este, de asemenea, o boala tiroidiana autoimuna. O poti depista usor cu un consult de endorinologie in cadrul clinicii medicale Romgermed din Bucuresti.

Ce se intampla la o astfel de consultatie?

Control de rutina – Include investigatii de baza (discutati cu pacientul), examinarea de rutina si examinarea locala (palpare si examinarea tiroidei). Pacientul trebuie sa permita medicului sa atinga gatul si pieptul pentru rezultate si oservatii precise.

endocrinologie

Ecografie – medicul va folosi o sonda si o va plimba pe pielea pacientului cu un gel special care ajuta la procesarea ultrasunetelor si afisarea acesteia ca imagine pe ecran.

Examinarile de endocrinologie regulate sunt cel mai bun mod de a va asigura sanatatea sistemului endocrin si de a preveni aceste afectiuni.

Care sunt cele mai intalnite afectiuni

Printre cele mai frecvente disfunctii, am mentionat boala tiroidiana, care reprezinta cea mai frecventa boala in patologia endocrina “, ne spun medicii de la Romgermed.

Tiroida este un organ la baza gatului care joaca un rol in producerea hormonilor tiroidieni. Activitatea sa endocrina include sinteza, depozitarea si circulatia hormonilor tiroidieni (T4 si T3). Echilibrul functional al glandei tiroide este o conditie necesara pentru cresterea umana, dezvoltarea si comportamentul social si psihologic adecvat.

Patologia tiroidei este extrem de complicata, iar glanda poate fi afectata in structura sau functie. Prin urmare, bolile tiroidiene includ: hipotiroidismul (deficit de hormon tiroidian), hipertiroidismul (exces hormonal), nodulii tiroidieni si cancerul tiroidian ”, au adaugat doctorii endocrinologie de la clinica medicala Romgermed din Bucuresti.

Fa si tu un consult de rutina de endocrinologie programandu-te la Romgermed!