Cum ne ajuta zumba sa ne mentinem tonifiate?

Catalogata ca o categorie de exercitii de fitness unde slabesti in timp ce te simti la o petrecere, Zumba stimuleaza efecte de tonifiere musculara si permite exercitiile de tip cardio la un ritm energetic, insa unul pe care il puteti adapta la propriile niveluri de fitness si abilitati.

Ce este Zumba?
Initial creat in Columbia la mijlocul anilor ’90, exercitiul de tip zumba a crescut in popularitate in Canada si in S.U.A. timp de aproximativ 10 ani. Cu o combinatie de ritmuri latine si o coregrafie de dans usor de preluat, fiecare exercitiu zumba de 60 de minute include intervale de ardere a caloriilor si exercitii de rezistenta folosind greutatea corporala pentru a tonifia toate muschii principali. Unele clase de spin-off de la zumba ofera, de asemenea, programe de tonifiere mai bine directionate, care targeteaza anumite clase de muschi.

Beneficiile oferite de Zumba
Zumba este o modalitate excelenta de a obtine tonifiere, de a stimula sanatatea inimii si de a arde calorii in acelasi timp. In plus, atmosfera sociala si antrenamentul all-in-one ofera o motivatie suplimentara.

Cele mai frecvente motive pe care oamenii le mentioneaza atunci cand vine vorba de sedentarism sunt lipsa de timp si plictiseala, adica rutina de zi cu zi. Astfel, zumba abordeaza ambele probleme oferind un antrenament distractiv de ansamblu. Muzica este plina de viata, iar starea de spirit este incredibil de optimista.

Cine poate face zumba?
Desi este obisnuit sa vezi mai ales femei cu varste intre 20 pana la 50 in clasele de Zumba, oricine poate beneficia de un antrenament Zumba. Exista chiar persoane cu varste cuprinse intre 12 si 76 de ani in unele clase de zumba.

Cheia pentru a face acest antrenament eficient, indiferent de varsta ta? Modificati si simplificati fiecare miscare pe care corpul tau o dicteaza. Exista, de asemenea, clase de specialitate pentru diferite grupe de varsta, cum ar fi Zumbatomics pentru copii si Zumba Gold pentru adultii mai in varsta.

Cu toate acestea, pentru majoritatea femeilor, incepand cu clasa Zumba, este cel mai bun mod de a va familiariza cu formatul si atmosfera plina de viata.

La ce sa va asteptati de la prima clasa de Zumba?
Zumba combina miscarile de dans si aerobic pentru a va oferi un antrenament total. Clasa de obicei incepe cu o incalzire, apoi avanseaza la miscari de dans mai rapide, intercalate cu rutine mai lente.

Dupa un amestec de pasi de dans , clasa se termina cu relaxare. Daca sunteti obisnuiti cu cursuri traditionale de fitness cu o multime de miscari structurate, va asteptati ca orele de dans Zumba sa aiba un simt usor diferit.

Ce pot purta la ora de Zumba?
Zumba are propria linie vestimentara, vibranta, dar poti sa te imbraci in costumele obisnuite de antrenament. Aveti nevoie de haine in care sa va simtiti confortabil si nu sunt restrictive. In ceea ce priveste culorile vibrante? Ele va ajuta la maximizarea experientei totale in cadrul unei clase de Zumba.