Cum iti influenteaza magneziul performantele zilnice?

Stiati ca un numar mare de adulti consuma prea putin magneziu in dietele lor, ducand la deficiente in functionare a organelor vitale? Magneziul este al saptelea element cel mai abundent in scoarta pamantului si al optulea element cel mai comun in univers. Este, de asemenea, unul dintre mineralele cele mai abundente din corpul uman.

De ce avem nevoie de magneziu?
Ca nutrient esential, magneziu, conduce o gama uluitoare de procese importante in corpul nostru prin implicarea sa in mai mult de 600 de reactii enzimatice, inclusiv metabolismul energetic si sinteza proteinelor. Magneziul regleaza functia musculara si pe cea nervoasa, nivelurile de zahar din sange si tensiunea arteriala. Este, de asemenea, necesar pentru a face proteine, oase si ADN. Fiecare celula din corpul nostru contine magneziu – si are nevoie de el pentru a putea sa functioneze. Oasele contin aproximativ 60%; restul de magneziu al organismului se gaseste in muschi, tesuturi moi si fluide (inclusiv sange).

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale magneziului?
Pe masura ce aflam mai multe despre magneziu si rolurile pe care le joaca in corpul nostru, cercetatorii descopera numeroase afectiuni de sanatate cu posibile legaturi cu deficitul de magneziu. Studiile ulterioare descopera multe oportunitati pentru suplimentele de magneziu in stimularea sanatatii prin prevenire si tratament.

Diabetul de tip 2

Datorita rolului sau esential in producerea insulinei, deficientele de magneziu sunt strans legate de diabetul de tip 2. Se crede ca nivelurile ridicate de glucoza din sange maresc pierderea de magneziu in urina, ceea ce duce la scaderea nivelului de magneziu din sange. Pana la 48% dintre cei cu diabet zaharat de tip 2 sunt identificati cu deficiente de magneziu.

Tensiune arteriala

Avem nevoie de magneziu pentru a ajuta la relaxarea vaselor de sange, precum si pentru productia de energie, dezvoltarea optima a oaselor si transportul de calciu si alte minerale importante in mentinerea vaselor sanguine sanatoase.

Migrene
Oricine sufera de migrene stie ca sunt suparatoare si debilitante – adesea implicand greata, varsaturi si sensibilitate la lumina si zgomot. Unii cercetatori cred ca persoanele care sufera de migrene sunt mai predispuse decat altele sa aiba deficienta de magneziu.

Depresie

Magneziul este un ingredient important in biochimia creierului nostru. Cercetatorii au aflat ca declanseaza modificari ale sinapselor creierului, precum si conexiunile neuronale importante pentru transmiterea semnalelor nervoase. Se crede ca acesta joaca un rol in multe dintre procesele biologice implicate in reglementarea dispozitiei. Multe studii au gasit de asemenea o legatura intre deficitul de magneziu si simptomele depresiei. Simptomele PMS (sindromul premenstrual) este o problema obisnuita – expertii sustin ca pana la 95% din femeile aflate la varsta fertila sufera de unul sau mai multe simptome fizice si psihice, dintre care peste 150 au fost descrise in literatura.

Deficientele de magneziu sunt adesea intalnite la persoanele care nu includ in alimentatia zilnica surse naturale de fructe si legume, nu se hidrateaza in mod optim si au un stil de viata sedentar. Magneziul se regaseste intr-un procent semnificativ in organismul nostru, astfel ca, pentru frumusetea noastra interioara, dar mai ales exterioara, este bine sa il consumam din plin.