Cum iti cresti rapid masa musculara

La prima vedere, cel putin la nivel teoretic, ti se poate parea foarte usor sa iti cresti masa musculara. Mergi la sala de cel putin 4 ori pe saptamana, iti faci exercitiile ca la carte si rezultatele trebuie sa apara. Insa acest aspect reprezinta doar o parte a problemei. Afla, citind in continuare, cum anume sa abordezi cresterea masei musculare, astfel incat sa te bucuri rapid de rezultate.

Inainte de a porni pe acest drum, pe al cresterii masei musculare, trebuie sa fii constient si sa accepti faptul ca este vorba de un proces de durata. Trebuie sa ai rabdare si sa faci anumite sacrificii si compromisuri pentru a reusi. Insa nu este dificil. Daca esti disciplinat, iti vei atinge obiectivele in cel mai scurt timp.

Si pentru ca parcursul sa-ti fie cat mai lin, urmeaza sfaturile de mai jos.

Evita dietele

Si mai ales cele sarace in carbohidrati. Acestea sunt ideale pentru scaderea in greutate, insa nu isi au rostul atunci cand vrei sa adaugi masa muasculara. Pe de alta parte, asta nu inseamna ca poti sa te indopi cu produse de patiserie, panificatie si alte produse cu continut mare de carbohidrati cu eliberare rapida.

In schimb, orienteaza-te catre alimentele care contin carbohidrati complecsi, cu eliberare lenta, pentru a-ti reface rezervele de glicogen din muschi. In acest fel vei putea sa te antrenezi mai mult si mai intens, iar rezultatele se vor vedea mult mai repede.

Evita alcoolul

Sigur, ocazional mai poti servi un pahar cu vin sau o bere cu prietenii, insa asta nu trebuie sa se transforme intr-un obicei.

Alcoolul, chiar si in doze destul de mici, iti va afecta calitatea somnului si capacitatea organismului de a se reface dupa un antrenament intens. Si cum muschiul creste atunci cand te odihnesti sau dormi, este lesne de inteles de ce e bine sa eviti orice factor care ar putea sa iti afecteze somnul.

Consuma mai multe proteine

Aceste este deja un sfat clasic, dar asta nu inseamna ca este mai putin valabil. Ai grija la alimentatie si consuma cantitatea necesara de proteine, in functie de greutatea pe care o ai si obiectivele setate. Daca iti este greu sa iti iei tot necesarul de proteine din alimentatie, nu ezita sa apelezi la suplimente.

Ridica greutati mai mari

Este de la sine inteles ca pentru a creste, muschiul trebuie pus la treaba. Si cum poti face asta mai bine daca nu lucrand cu greutati fitness cat mai mari?

Schimba-ti rutina

De fiecare data cand simti ca organismul tau s-a obisnuit cu antrenamentul pe care il faci (nu mai simti ca trebuie sa fortezi, poti termina exercitiile fara sa simti ca ai depus prea mult efort), schimba-ti rutina. Iar asta nu inseamna in mod obligatoriu sa iti schimbi exercitiile. Poti lucra la o intensitate mai mare, poti creste greutatile sau schimba numarul de seturi si repetari