Cum folosesti in siguranta trotinetele pentru copii

Trotinetele au devenit din ce in ce mai populare in randul copiilor din intreaga lume si tot mai multi parinti aleg sa ii surprinda pe cei mici cu un astfel de cadou. Dar trebuie totusi avut in vedere faptul ca aceste tipuri de vehicule necesita respectarea anumitor masuri de siguranta pentru a putea fi folosite fara incidente nedorite.

In primul rand, ai grija ca trotineta pe care o achizitionezi pentru copilul tau sa aiba franele cu actionare de la maner, nu de la picior. Copiii se descurca mai bine cu frana de mana si astfel se vor evita multe din accidentele cauzate de dificultatea de a actiona frana cu piciorul.

In al doilea rand, nu ar strica sa il inveti pe cel mic cateva trucuri ce il vor ajuta sa isi mentina echilibrul, sa ia viraje si sa puna frana la timp. De exemplu, nu este indicat sa se aplece prea mult in fata atunci cand ia viraje. Asta va determina trotineta sa se rastoarne, indiferent ca e una normala sau una electrica.

In cele din urma, nu uita sa iti inveti copilul cateva reguli elementare de circulatie. Intotdeauna sa se asigure atunci cand face o traversare sau la o intersectie, chiar daca se plimba doar in parc. Si aici pot avea loc accidente urate din cauza neatentiei. In plus, cum spuneam si mai sus, echipamentul de siguranta nu trebuie sa ii lipseasca niciodata.

Acum, ca am trecut in revista principalele masuri de siguranta pentru trotinete copii, trebuie sa iei in calcul si ce fel de trotineta sa achizitionezi pentru copilul tau. Optezi pentru una electrica sau ramai pe stilul clasic? Oricare ar fi raspunsul la aceasta intrebare, atunci cand faci o achizitie trebuie sa tii cont de anumite asptecte.

Primul dintre acestea este varsta. Daca cel mic nu mai e chiar asa de mic si are intre 6 si 10 ani, atunci e candidatul perfect pentru o trotineta electrica. Cu toate acestea, nu trebuie lasat nesupravegheat, chiar daca pare mai priceput pe zi ce trece.

In cazul in care cel mic are sub cinci ani, atunci o idee mai buna ar fi sa ii faci cadou o trotineta obisnuita, o bicicleta sau o masinuta electrica cu telecomanda.

Daca varsta copilului tau este mai mare de 10 ani, atunci poate folosi nu doar o trotineta electrica, ci si un scuter electric. Ai grija insa ca acesta sa fie pus la curent cu toate masurile de precautie pe care trebuie sa le ia. Casca, genunchierele si cotierele nu ar trebui sa lipseasca.

Si nu in ultimul rand, pentru copii cu varsta mai apropiata de 6 ani se recomanda trotineta cu trei roti (una in fata, doua in spate), in timp ce pentru cei cu varsta mai apropiata de 10 ani, sau peste, se poate opta pentru o trotineta cu doar doua roti.