Cum construim pagini de prezentare de succes

Te-ai gandit sa iti construiesti propriul site web, dar nu stii exact de unde sa pornesti? Doresti o prezenta in lumea online dar doresti doar o pagina web care sa vorbeasca pentru tine, fara a avea nevoie de un site complet? Pentru tine s-au creat pagini de prezentare, menite sa transmita mesajul intr-un mod compact si eficient.

Ce este o pagina de prezentare?

O pagina de prezentare, sau un Landing Page, reprezinta exact o singura pagina web, creata cu scopul de a prezenta o persoana sau o afacere. O singura pagina in care te prezinti, fara sa iti insirui povestea pe mai multe pagini web.

De ce apeleaza oamenii la pagini de prezentare?

Oamenii apeleaza din diverse motive la aceasta alternativa la website. Fie ca vorbim despre costuri sau despre faptul ca nu ai nevoie de un site intreg, internetul va fi mereu plin de pagini de prezentare, realizate atat de amatori cati si de profesionisti. Daca esti un liber profesionist care vrei doar o pagina pe internet, care sa contina cateva informatii de contact si un portofoliu, atunci cu siguranta nu vei avea nevoie de un site integral. O pagina de prezentare isi va face treaba la fel (sau poate chiar mai bine).

Care sunt avantajele unei pagini de prezentare?

  • Pagina de prezentare oferta toata informatia de care are nevoie un utilizator pentru a-si face o parere despre persoana sau afacerea in cauza. Totul este accesibil intr-o singura pagina, fara a trebui sa parcurga intregul traseu al unui site.
  • Costul este un factor important pentru multi oameni, in special atunci cand vine vorba de prima ta prezenta in mediul online.
  • Nivelul scazut de mentenanta. Daca au aparut modificari, fie ca le-ai comandat tu sau le-ai primit, vor fi mult mai usor de implementat decat in cadrul unui site. In felul acesta vei avea intotdeauna pagina online, fara timpi de nefunctionare.

Care sunt dezavantajele unei pagini de prezentare?

Singurul dezavantaj real al unei pagini de prezentare este ca poate cere utilizatorului sa dea scroll foarte mult, iar atentia utilizatorilor este destul de scurta. Din acest motiv se recomanda ca paginile de prezentare sa nu depaseasca 1000 de cuvinte, altfel interesul utilizatorilor scade pana in punctul in care vor iesi de pe pagina inainte de a ajunge la final.

Ce pot face pentru a avea propria mea pagina de prezentare?

Ca orice activitate in viata, poti sa inveti si sa construiesti o pagina de prezentare pe cont propriu, sau poti apela la profesionisti. Desigur, intotdeauna este recomandat sa lasam profesionistii sa faca treaba, dar cateodata costurile sau ambitia personala ne poate determina sa incercam sa facem lucrurile cu mainile noastre.

Iar daca faci partea din a doua categoria, poti lua foarte multe exemple din paginile de prezentare deja prezente si sa iti gasesti propriul tau stil.

Cat despre costuri, poti incepe cu o simpla pagina de prezentare pe o platforma gratuita de blogging. Nu te va costa nimic, dar nici nu vei avea rezultate extraordinare. Totusi, aceasta pagina va reprezenta o platforma de invatare foarte buna pentru tine. Pentru ca, oricat de buna ar fi impresia pe care o avem despre noi, nimeni nu s-a nascut invatat.