Cum alegi meniul de nunta pentru o petrecere reusita?

Petrecerea de nunta este acel loc unde invitatii pun foarte mult pret pe mancarea servita si au foarte mari asteptari de la preparate culinare pe care le-ai ales pentru un meniu nunta Bucuresti, reusita acelei petreceri depinzand in mare parte de acesta. De aceea, atunci cand il vei alege, trebuie sa tii cont de invitatii tai, de gusturile, temperamentele si dorintele acestora. Iar acest lucru poate fi destul de dificil, pentru ca, daca vei avea foarte multi invitati, este greu de stabilit sau cunoscut care sunt preferintele culinare ale acestora.  

   Exista insa anumite aspecte de care poti tine cont atunci cand doresti sa stabilesti care este cel mai potrivit meniu de nunta pentru tine si invitatii tai, iar acestea vor fi enumerate in cele ce urmeaza. 

Stabileste tema nuntii 

    Daca ai ales sa iti planifici o nunta intr-un anumit stil sau dupa o anumita tematica, trebuie ca atat aranjamentele, decorul, dar si mancarea sa corespunda acestei teme. Astfel ca o nunta intr-un stil exotic trebuie sa aiba un meniu pe masura, pe cand la o nunta rustica, traditionala, este recomandat sa se serveasca preparate culinare romanesti traditionale. Daca ai organizat o nunta eleganta, unde invitatii sunt pretentiosi, atunci meniul pe care il vei alege trebuie sa fie cat mai rafinat. 

   De asemenea, daca iti doresti o nunta cat mai nonconformista, care sa nu iti dea foarte multe batai de cap, poti opta pentru un meniu in stil bufet suedez, iar in acest fel fiecare invitat va alege ceea ce ii este pe plac, atunci cand doreste.  

   Atunci cand vine vorba despre tema nuntii, trebuie ca si bauturile ce vor putea fi consumate in timpul petrecerii sa se potriveasca stilului ales si este necesar sa se tina cont ca bauturile oferite sa fie atat de gustul barbatilor, cat si al femeilor. 

Tine cont de buget 

    In functie de meniul ales, pretul platit va fi diferit. Deci, in functie de tematica nuntii, va trebui sa aloci un buget diferit pentru fiecare meniu in parte. Acesta este si motivul pentru care se recomanda sa aloci un anumit buget pentru plata meniurilor de nunta, astfel incat atat tu, cat si reprezentantii salonului de evenimente sa stie ce iti pot oferi. 

    Trebuie sa stabilesti inca de la inceput cu cei de la restaurant care va fi pretul final pe care trebuie sa il achiti, atat pentru meniuri, cat si pentru chelneri si bucatari. De asemenea, trebuie sa stabilesti inca de la inceput daca ti se permite sa aduci anumite alimente sau bauturi sau acestea vor fi oferite in cadrul meniului. 

Alege meniul de nunta tinand cont de sezon 

   Meniul de nunta Bucuresti de la NoName Events trebuie sa fie ales in functie de tema generala a nuntii, dar si in functie de sezon si de vremea de afara. 

  Este recomandat insa sa fie oferite sau folosite ingrediente proaspete, specifice sezonului, iar preparatele culinare trebuie sa fir potrivite pentru sezonul respectiv. Pentru perioada calduroasa se recomanda un meniu de nunta cat mai usor, cat mai light, iar pentru perioada de toamna si cea de iarna preparate care contin orice preparate si ingrediente.