Cum ajuta inovatia sistemul educational ?

SIVECO Romania dezvolta continut educational pe multi-touch, iPad, ecrane 3D si “augmented reality” pentru tari de pe 3 continente

Bucuresti, 27 aprilie 2012 – Scoala este dependenta de inovatie. Raspunsurile pe care le ofera cercetarea in domeniul educational, dar si celui de business in general, au fost prezentate la evenimentul Business Innovator, desfasurat recent la hotel Marriott.

Romania este o tara exportatoare de educatie, una dintre putinele tari din lume care ofera solutii educationale integrate prin informatizare. SIVECO Romania este prezenta in tari de pe trei continente cu soft informational, know-how de formare profesionala, platforme de eLearning si instrumente informatice de management educational.

„Oferim software educational multimedia interactiv pe care il dezvoltam din 2001, de cand am inceput proiectul Sistemul Educational Informatizat in Romania. Este dedicat scolilor obisnuite, dar si scolilor unde sunt copii cu probleme speciale sau copii capabili de performanta. Dezvoltam aplicații complexe pe sisteme multi-touch, continut educational pe iPad, Android sau Windows, instrumente 3D si “augmented reality”, adica acele instrumente dedicate nevoilor si asteptarilor copiilor formați in era „digitala”. De asemenea, avem foarte multe proiecte europene in care suntem prezenti ca parte a consortiilor care dezvolta programe de cercetare. Cercetarea creeaza dezvoltare economica”, a declarat Radu Jugureanu, directorul Departamentului AeL eContent din cadrul SIVECO Romania.

Platforma de eLearning oferita de SIVECO Romania este integrata in toate scolile si liceele din Romania: aceasta inseamna 200.000 de calculatoare, 3.700 de unitati de invatare, adica peste 30.000 de obiecte unice de invatare pentru 21 de discipline aferente claselor I-XII.

“Inovatia in educatie nu este un lucru care se face in vremuri de criza, ci este o activitate perpetua si constanta. De doua decenii, SIVECO Romania inoveaza si creeaza progres”, a adaugat Radu Jugureanu.