CU ARO PE DRUMUL REGELUI

 ARO CLUB ROMANIA la a doua intalnire anuala

 Cea mai inalta sosea din Romania parcursa de cei mai pasionati posesori de ARO

 Marca romaneasca pe toate cele 5 continente

ARO CLUB ROMANIA – clubul pasionatilor de automobile ARO, infiintat in iulie 2008 – si-a invitat simpatizantii la cea de-a doua intalnire anuala pe Transalpina, obiectivul fiind traversarea muntilor de la Sud la Nord, pe ‚drumul regelui’.

Astfel, in perioada 11-13 septembrie 2009, 16 automobile – 15 ARO si un Landrover Freelander – au reusit sa parcurga Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania, drumul alpin din Muntii Parang, Carpatii Meridionali, cunoscut si sub denumirea de ‚drumul regelui’, fiind inaugurata de regele Carol al II-lea, in 1935. Anul trecut traseul a fost imposibil de parcurs in totalitate din cauza zapezii cazute devreme in pasul Urdele, cel mai inalt punct (2.145 m).

In caravana au fost prezente modele precum ARO 320 camioneta, ARO 242, ARO 243, ARO 244, ARO 10 Spartana decapotabil, ARO 10.4, ARO 10.9, ARO 11.4, toate masinile purtand drapelul national si insemnele clubului si atragand privirile locuitorilor din orasele si satele parcurse.

Debutand ca o simpla intalnire in mediul virtual, pasiunea a strans laolalta mai multi admiratori ai marcii, care s-au intalnit apoi pe un forum specific, infiintandu-si anul trecut propriul club. Forumul numara acum 4.000 – 5.000 vizitatori unici lunar, avand membri activi din tari precum Malta, Portugalia, Cehia, Serbia, S.U.A., Brazilia, Argentina, Rusia, cea mai inedita prezenta fiind posesorul unui ARO din Krasnoyarsk, Siberia.

Scopul acestei intalniri anuale – precum si al intalnirilor saptamanale din Bucuresti, din fiecare joi, in fata parcului Carol – este popularizarea la nivel national a acestui model, ale carui performante au fost practic uitate, salvarea de la disparitie a marcii, precum si extinderea numarului de membri si de modele apartinand clubului nostru. – a declarat George Vilau, Presedinte ARO CLUB ROMANIA.

ARO, acronim pentru Auto Romania, producator de vehicule off-road, si-a inceput productia in 1957, producand 380.000 de vehicule, dintre care doua treimi au fost exportate in 110 tari, de pe toate cele 5 continente.

ARO CLUB ROMANIA poate fi accesat pe www.aro4x4.net.

Monica Necula
admin@aro4x4.net