Crize, convingeri…și cafea

De mai mult de trei decenii Starbucks a dobândit reputația de a fi un excelent angajator. Compania este apreciată pentru că își procură boabele de cafea respectând principiile fairtrade și pentru că are în meniu băuturi inovative pentru orice client.

În 2008 însă, după ce ani de zile Starbucks s-a concentrat pe o expansiune rapidă, toate aceste valori care au făcut compania celebră erau puse în pericol. Vânzările au început să scadă cu o viteză alarmantă.

Astfel Howard Schultz revine după 8 ani  pe poziția de CEO pentru a ajuta compania să revină la valorile de bază și pentru a-i reda nu numai bunăstarea financiară, dar și sufletul.

Onward este povestea unei transformări, care oferă inspirație și impresionează prin sinceritate. Starbucks a reușit să obțină iar profit și sustenabilitate fără a sacrifica umanitatea, într-un moment din istorie care nu a lăsat nici o companie neatinsă.

Cititorii pot intra în mintea lui Schultz pe măsură ce acesta se confruntă cu propriile limite și cu stilul lui de leadership care este într-o continuă evoluție.

Citiți despre maturizarea unui brand, dar și a unui om de afaceri, a cărui filosofie centrală despre management s-ar putea rezuma la “Nu este vorba despre câștig, ci despre calea corectă spre câștig.”

Schultz oferă auditorului chiar dezideratul lui însuși pentru  fiecare zi: Speranța. Oricât de grele ar fi vremurile, viitorul poate să fie la fel de plin de succes ca și trecutul, indiferent de ceea ce înseamnă succesul pentru fiecare.

Cartea se găsește în limba engleză în librăria online www.Books-Express.ro.