Creeaza continut SEO de calitate pentru a obtine profit pe termen lung!

Continutul optimizat din punct de vedere SEO ii permite unui afiliat sa castigi foarte rapid o pozitionare cat mai avantajoasa in topul cautarilor online axate pe anumite cuvinte-cheie. Google apreciaza nu doar utilizarea inteligenta a cuvintelor-cheie intr-un text, ci mai ales modul in care respectivul text reuseste sa fie antrenant si captiveze cititorul.

Marketing afiliat

Perioada de timp petrecuta pe pagina respectiva este cronometrata de catre instrumentele de analiza ale Google, ceea ce permite clasarea pe o pozitie superioara sau inferioara, in functie de numarul de vizualizari a respectivului text, de intervalul de timp alocat lecturarii de persoanele care au vizitat pagina si de numarul de revizitari ale paginii de catre cei care au vazuta anterior. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti “ajuta” continutul sa se plaseze pe o pozitie superioara de fiecare data in topul rezultatelor SERP.

Totul porneste de la modul in care iti optimizezi URL-ul, titlul si meta-tag-urile respectivului articol sau text, acestea fiind primii indicatori pe care un potential client ii vizualizeaza inainte de a accesa continutul. Daca acestia sunt bine optimizati (plasarea cuvantului-cheie la capatul titlului, mentinerea in numarul de caractere stabilit de pana la 60 caractere si utilizarea unor cuvinte puternice si atractive pentru client) rezultatul va fi ca respectivul vizitator se va hotari sa acceseze respectivul continut. Atat timp cat descrierea continutului (aceasta nu trebuie sa depaseasca 200 de caractere) este de calitate si reuseste sa atraga clientul, sansele de a accesa pagina sunt foarte ridicate.

Textul in sine trebuie structurat cat mai eficient, cu multe sub-titluri, cu bullet-lists, cu evidentierea anumitor informatii, propozitii scurte si puternice, integrarea in mod natural a cuvintelor-cheie, toate acestea reusesc sa contribuie la crearea unui text apreciat de catre Google. Ceea ce conteaza foarte mult este lungimea textului (in general, textele de 1000-1500-2000 sau mai mari sunt apreciate de catre Google), dar si usurinta in citire, ceea ce il va determina pe potentialul client sa identifice rapid acele informatii si date pe care doresti sa i le furnizezi.

Orice text care este insotit de parti multimedia va genera un interes foarte ridicat din partea clientilor. Imaginile, gif-urile, videoclipurile, infograficele, dar si oferirea posibilitatii de a accesa instant doar anumite sectiuni din articol contribuie la obtinerea unui nivel ridicat de apreciere din partea celor care il lectureaza. Utilitatea si nivelul ridicat al informatiilor furnizate reprezinta un prim pas catre captarea atentiei potentialului client si transformarea acestuia intr-un comparator sau beneficiar al produselor/serviciilor pe care i le oferi prin intermediul site-ului/blogului tau.

Este foarte important sa-ti cunosti audienta, astfel incat sa poti furniza intotdeauna continut care sa-i fie util si relevant, astfel incat, vizitatorii sa revina. In acest mod vei reusi sa stapanesti nivelul de baza la modului in care SERP poate fi influentat si te vei putea orienta mult mai bine la modalitatea in care vei crea continutul de acum inainte. Cresterea nivelului de incredere in tine pentru cei care iti viziteaza site-ul/blogul personal va avea drept efect cresterea increderii in recomandarile de produse si servicii, ceea ce va echivala cu o conversie foarte buna in vanzari!