Credite mai ieftine daca aveti contul de salariu la aceeasi banca

O analiza realizata de catre portalul financiar moneycenter.ro evidentiaza care sunt beneficiile de a contracta un credit sau de a deschide un cont de economii la aceeasi banca unde este constituit contul de salariu.

Aceste facilitati au devenit tot mai prezente in oferta bancilor indeosebi de la aparitia crizei financiare in anul 2008.

Daca la inceput erau oferite doar reduceri de dobanda la contractarea unui credit deficitul de finantare pe care l-au inregistrat indeosebi bancile grecesti au fortat institutiile financiare la acordarea de bonusuri de dobanda clientilor care alegeau sa deschida un cont de salariu la pachet cu unul de economii.

Printre bancile care acorda bonificatii de dobanda la depozitele bancare se numara Bancpost, OTP Bank, Garanti Bank sau BRD in timp ce pentru un credit de nevoi personale sau credit ipotecar contractat de la ING Bank, Emporiki, Raiffeisen Bank, ING Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank sau Millenium puteti beneficia de o dobanda mai mica in medie cu 0.5%.

Singura banca care acorda o reducere de costuri la contractarea unui credit Prima Casa este Raiffeisen Bank, reducerea fiind de 0.1% la creditele in euro si de 0.2% la cele in lei.

Despre moneycenter.ro

moneycenter.ro este un proiect inovativ pe piata de media romaneasca, un portal financiar al carui scop declarat este de a ajuta consumatorii sa economiseasca, timp si bani.

Astfel, in cadrul portalului se regasesc comparatii de credite, carduri de credit, instrumente de economisire-investire, asigurari, abonamente de telefonie mobila si internet sau comisioanele percepute de brokerii care au platforme online de tranzactionare.