Creare site si marketing prin e-mail

Popularizarea afacerii tale folosind instrumentele digitale a devenit extrem de importanta in ziua de azi. Acest lucru este justificat de faptul ca oamenii apeleaza tot mai des la telefoane, tablete sau laptop-uri pentru a gasi pe internet produsele sau furnizorii de servicii de care au nevoie. Iti poti populariza si dezvolta afacerea online prin creare site, marketing prin e-mail, promovare pe social media sau optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) 

Creare site  

Majoritatea afacerilor au, sau ar trebui sa aiba, un site web pentru a-si promova produsele sau serviciile. Un site web este un magazin digital care iti permite sa fii mereu deschis pentru afaceri.  

Majoritatea clientilor vor face cautari online inainte de a lua o decizie si de a apela la serviciile sau produsele oferite de tine. Daca nu ai un site sau nu esti prezent online, risti sa pierzi un numar mare de clienti.  

Cum ar trebui sa fie site-ul tau 

Daca ai decis ca este timpul pentru crearea unui site de la Media90, sa stii ca el trebuie sa descrie si sa contureze foarte bine produsele si serviciile pe care le oferi. Totodata, trebuie sa includa continut optimizat SEO si imagini interesante si relevante pentru publicul tinta si sa permita oamenilor sa te contacteze.  

Ce intrebari trebuie sa iti pui inainte de a trece la creare site 

Este important sa planifici lucrurile inainte de crearea unui site si sa iti raspunzi la cateva intrebari: 

 • Care este scopul site-ului tau? 
 • Vrei sa vinzi produse sau servicii online? 
 • Ce vrei sa faca oamenii dupa ce au vizitat site-ul tau? 
 • Cat iti poti permite sa investesti in creare site? 
 • Cum vei pastra la zi informatiile de pe site-ul tau? 

Etapele de care este nevoie pentru creare site 

Crearea unui site web implica, in general, urmatorii pasi: 

 • Inregistrarea adresa site-ului sau a numelui de domeniu; 
 • Configurarea serviciilor de gazduire pentru a-ti conecta site-ul in modul cel mai favorabil la internet;  
 • Construirea site-ului utilizand un sablon sau un design personalizat; 
 • Crearea continutului optimizat SEO pentru site-ul tau; 
 • Stabilirea mondului in care vrei sa prezinte si sa promoveze activitatea ta (branding); 
 • Stabilirea unor strategii de marketing online. 

Marketing prin e-mail 

Marketingul prin email a devenit o modalitate foarte eficienta de a interactiona si fideliza clientii. Cea mai obisnuita forma de marketing prin e-mail o reprezinta buletinele electronice (e-newslettere) care poate include trinmiterea de mesaje sau promotii clientilor deja existenti. De exemplu, poti trimite cupoane cu reduceri sau e-mailuri cu oferte speciale bazate pe rutina lor de cautare si de cumparare.  

Marketingul prin e-mail necesita detinerea unei baze de date cu adresele de e-mail ale clientilor. Este important ca atunci cand colectezi adrese de e-mail de la clientii existeni sau de la cei potentiali sa obtii acordul lor. Este ilegal sa trimiti mesaje electronice comerciale nesolicitate, inclusiv e-mailuri sau SMS-uri. Pentru a evita neplacerile obtine intotdeauna permisiunea clientilor tai pentru a le trimite e-mailuri de marketing.  

Exista multe produse online disponibile pentru a te ajuta sa gestionezi si sa automatizezi campaniile de marketing prin e-mail. Unele necesita abonament, in timp ce altele sunt gratuite.