Cramele Recaș lansează Castel Huniade

„Castel Huniade” este noua gamă de vinuri lansată pe piața românească și internațională de către producătorul bănățean Cramele Recaș. Compusă din opt vinuri seci și demiseci, gama este disponibilă începând cu luna februarie 2012 în marile rețele comerciale, la prețuri în jurul a 17 lei / sticlă.

„Castel Huniade” va înlocui gama Castle Rock (care nu se mai îmbuteliază) atât pe piața românească cât și în țările unde aceasta era exportată, și va conține o sortimentație mai diversificată: sub noul nume vor fi comercializate 4 vinuri albe (Chardonnay, Fetească regală, Sauvignon blanc, Riesling), 3 vinuri roșii (Cabernet Sauvignon, Merlot + Pinot noir și Merlot + Fetească neagră) și un rose.

„Castelul Huniade este un monument istoric È™i cea mai veche clădire din TimiÈ™oara, finalizată la 1447 de către Ioan de Hunedoara – exact anul primei atestări documentare a viilor de la RecaÈ™. Acest nume reprezintă foarte bine atât tradiÈ›ia cât È™i personalitatatea locului de origine a vinurilor noastre. Noua gamă răspunde – prin sortimentaÈ›ia mărită, prin calitatea vinificaÈ›iei È™i prin prezentarea comercială – tendinÈ›elor actuale de consum la nivel internaÈ›ional”, a declarat Ciprian RoÈ™ca, directorul comercial al Cramelor RecaÈ™.

Compania Cramele Recaș exploatează o suprafață de aproximativ 800 de hectare viță de vie situate în județul Timiș și 20 de hectare lângă Miniș (Arad) și are o capacitate de producție și stocare de aproximativ 9 milioane de litri, fiind dotată cu tehnologie de ultimă generație în urma unor investiții ce totalizează peste 10 milioane de euro. Producătorul bănățean este unul dintre cei mai importanți exportatori de vin românesc în țări precum Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, Suedia, Canada, Estonia și Slovacia. Rezultatele obținute de vinurile de Recaș la cele mai importante concursuri de specialitate la nivel mondial au reconfirmat constant, în ultimii 12 ani, calitatea vinurilor cunoscute consumatorilor din România sub nume precum Cuvee Uberland, Solo Quinta, Sole, La Putere, Cocoșul, V-Drinks sau Schwaben Wein.