CRACIUN LA CASA LUI CRACIUN: Sarbatori de iarna in Maramures

CRACIUN LA CASA LUI CRACIUN: Sarbatori de iarna in Maramures – Pensiunea celui care si-a luat numele Craciunului te asteapta cu sania trasa de cai

CRACIUN LA PENSIUNE. Frigul de afara ne indeamna la un pahar de tuica proaspata de prune. De afara se simte mirosul de cozonac copt in vatra, abia scos si pus la racit. Taria aerului de munte se simte la fiecare respiratie. De pe trepte, gazdoaiele primitoare asteapta calatorii cu bratele deschise si cu mere coapte. Asa sunt maramuresenii de „peste Deal”, cei care asteapta turistii in fiecare an pentru petrecerea sarbatorilor. Pentru cei care isi doresc un Craciun de vis, Casa Craciun din Poienile Izei este locul magic in asteptarea lui Mos Craciun.

http://www.maramuresturism.wordpress.com

Craciun ieftin peste „deal”. „Pentru Craciun, avem disponibile toate cele patru camere din pensiune. Pretul este de 120 de lei/noapte, in care sunt incluse toate cele 3 mese pe zi si Masa de Craciun cu toate bunatatile. Pentru copiii pana la 14 ani, oferim o reducere de 50%. De Craciun, asa cum se obisnuieste pe la noi, se face bradul, apoi asteptam colindatorii, care vin imbracati in port traditional”, a declarat proprietarul pensiunii, Gheorghe Craciun.

Activitati. Activitatile, care pot sa fie de asemenea oferite, sunt foarte variate si atrag orice pasionat de traditie si folclor. De la descoperitul activitatilor la ferma si pana la plimbarea in sanie trasa de cai, toate acestea ofera cate putin din traiaul maramuresenilor. „Putem organiza la cerere fara costuri suplimentare, o serie de activitati precum culesul de fructe si ciuperci in padure, descoperirea faunei (vizuini de vulpi, urme de animale salbatice) cu ghid, drumetii la Botiza sau la Glod (pentru a vedea o valtoare in functiune), plimbari cu caruta sau sania trasa de cai sau activitati la ferma (muls, hranirea animalelor)”, a conchis Craciun.

Informatii si rezervari la:

Craciun Gheorghe

0727689884

casa.craciun@yahoo.com

http://www.maramuresturism.wordpress.com