Cotroceniul incepe sa isi recapete stralucirea de altadata

Zona rezidentiala exclusivista Cotroceni incepe treptat sa isi recapete stralucireade odinioara, existand foarte multe proprietati cu arhitectura deosebita in cursde renovare. Proprietarii, de regula oameni de afaceri sau vedete de televiziune,aloca bugete mari pentru reconditionarea proprietatilor pastrand elementelearhitecturale vechi.
„Cotroceniul incepe sa intinereasca si sa straluceasca cum era odata. Se pareca o mare parte din vilele aflate in zona cea mai ravnita a Cotroceniului (AreneleBNR – Parcul Romniceanu) sunt in plina renovare in acest final de vara siinceput de toamna”, spune Claudiu Hategan, proprietarul agentiei imobiliareKlaus & Partners, care detine si opereaza site-ul www.vilecotroceni.ro.
Potrivit lui Hategan, anul acesta, desi nu au fost instrainate foarte multeproprietati exista un numar mult mai mare de proprietati care au intrat in renovari/restaurari complete. Foarte multi noi proprietari, persoane care au cumparat sauau mostenit proprietatile, persoane tinere, au decis ca e momentul cel mai potrivitsa consolideze si renoveze integral vilele pe care le detin datorita costurilormai mici de renovare decat erau in anii 2007-2008 dar si datorita disponibilitatiimai mari din partea constructorilor care nu mai sunt atat de ocupati cum erauodinioara in aceasta perioada a anului.
“Se pare ca o mare parte din locuitorii mai varstnici ai Cotroceniului au decissa vanda sau sa lase proprietatile mari si greu de intretinut urmasilor acestora,persoane mai tinere care au potential financiar mai mare si care au inceput sadea o alta fata locuintelor redandu-le stralucirea de alta data”, mai precizeazaproprietarul Klauss & Partners, care mai detine si siteurile www.kpimobiliare.ro siwww.apartamentecotroceni.ro.
“In Cotroceni locuiesc foarte multe personalitati politice, oameni de afaceri,vedete TV si radio, persoane care au ales sa locuiasca aici datorita caracteruluiunic al acestei oaze de verdeata in centrul Bucurestiului. Acestia raman incontinuare clientii cei mai interesati de aceasta zona a capitalei alaturi depersoanele care au trait pe vremuri in Cotroceni si care doresc sa revina culocuinta in zona in care au copilarit”, incheie Claudiu Hategan.