Costurile ascunse ale somajului

Potrivit expertilor in cariera, exista o metoda simpla de estimare a duratei de cautare a locurilor de munca. Exista numeroase variabile care vor influenta durata finala a cautarii dvs. de locuri de munca, dar nu va faceti griji, amintiti-va, cautarea nu se termina odata ce trimiteti un CV. Procesul ar putea dura mai multe luni dupa asta.

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca, procesul poate dura chiar mai mult, conform declaratiilor celor care isi cauta de munca. In plus, numeroase locuri de munca au mai multe criterii de indeplinire, astfel ca trebuie sa aveti un plan pentru perioada de somaj. Un risc il reprezinta scaderea stimei de sine, nu epuizarea conturilor de economii sau de pensionare si mentinerea aptitudinilor actuale in acest proces de cautare de munca.

Fie ca recunoastem sau nu, deseori ne mandrim cu slujba noastra. Avand o pozitie importanta in firma, un titlu frumos, ajutand o afacere sa creasca si oferind servicii clientilor, toate pot contribui la cresterea stimei de sine a unei persoane. Mergand in fiecare zi la locul de munca in fiecare zi da unei persoane un scop.

Toti avem nevoie de un scop. Prosperam cel mai mult cand avem obiective de indeplinit. Faptul de a fi somer, fie prin alegere, fie nu, poate avea o influenta negativa asupra stimei si increderea unei persoane.

Exista totusi modalitati de a combate acest lucru. Ce trebuie sa faceti este sa gasiti un alt scop decat sa cautati un loc de munca nou. De exemplu, voluntariatul in comunitate va poate scoate din monotonie.

Controlul asupra economiilor dvs. Daca nu castigati un salariu, atunci nu aveti bani sa contribuiti la economiile sau fondurile de pensii. In plus, ati putea fi chiar tentati sa retrageti fonduri din aceste conturi pentru a acoperi cheltuielile. Incercati sa evitati aceasta ispita.

Ati putea dori, de asemenea, sa cautati un loc de munca temporar pana cand veti gasi ceea ce va doriti. Contactati o agentie de ocupare a fortei de munca sau o agentie temporara pentru a vedea cum puteti castiga bani in timp ce asteptati sa va indepliniti obiectivele.

Imbunatatirea abilitatilor. Cand nu lucrati, este destul de dificil sa va mentineti la standardele impuse, mai ales daca nu este nevoie sa va folositi abilitatile o perioada mai mare de timp. Incercati sa desfasurati activitati care va pot ajuta sa va mentineti la un nivel bun.

In cazul in care veti ajunge in situatia de a intra in somaj, trebuie sa aveti un plan de combatere a acestor lucruri pe perioada somajului. In timpul urmatorului dvs. interviu de angajare, viitorul dvs. angajator va intreba, probabil, despre intreruperea dvs. in ocuparea fortei de munca.

Fii cinstit. Explicati modul in care ati utilizat timpul productiv pentru a va imbunatati abilitatile prin formare si voluntariat. Increderea pe care o ai in tine si abilitatile tale trebuie sa fie observate si de cei din jur.