4 caracteristici ale canalelor de comunicare eficiente

Se spune că, mai tot timpul, jumătate din banii investiţi în marketing şi publicitate nu aduc rezultate. Marea provocare este să afli care este acea jumătate.

Pentru ca un canal de promovare să aibă efectele dorite pentru compania ta, este necesar ca acesta să deţină o serie de caracteristici importante:

1.          Vizibilitate ridicată: Evident, canalele care ajung să fie văzute de 100 de oameni, de 10.000 sau de câteva milioane diferă mult între ele. Fiecare are avantajele şi dezavantajele sale, dar în mod clar ai nevoie de un public destul larg care să te vadă.

-          Transmitere a mesajului: Un canal de comunicare trebuie să îţi acorde destul spaţiu fizic pentru ca tu să te poţi desfăşura şi să concepi şi transmiţi mesajul aşa cum îţi doreşti.

Apoi mai este spaţiul psihic, sau mintea consumatorului de publicitate. Datorită bătăliei care se dă la acest nivel cu alte canale de promovare, este ideal ca aici să te detaşezi de restul mijloacelor de promovare şi a reclamelor. Canalul perfect este acela care îţi duce mesajul în faţa cititorului în momentul în care el este liniştit, are timp să vadă mesajul complet şi să îi acorde o atenţie cât mai mare. În locuinţa proprie este mediul în care consumatorul se simte de obicei cel mai relaxat.

2.          Măsurabilitate: Pentru a evalua dacă un anumit canal este performant sau nu, este necesar ca tu să poţi măsura rezultatele venite în urma investiţie făcute. Majoritatea canalelor îţi oferă numărul de ascultători, numărul de telespectatori sau de cititori, dar cel mai eficient ar fi dacă ai şti exact de unde te cunoaşte clientul nou-venit.

3.          Metode de control: Este important să şti sigur că un canal de comunicare îţi duce mesajul acolo unde trebuie şi că banii investiţi de tine nu sunt aruncaţi la gunoi. Desigur, metodele pentru a măsura acest lucru sunt rare şi adeseori scumpe, dar există şi soluţii mult mai simple.

4.          Balanţa Cost – Rezultat: Orice canal de comunicare trebuie să aducă beneficii mai mari decât costurile implicate. Până în 15 octombrie, pentru apariţia în revista infoLOCAL toţi clienţii beneficiază de un discount de 30%! Astfel, este garantat că rezultatele obţinute în urma reclamei în revistă vor întrece cu mult investiţia financiară.

Revista infoLOCAL va ajunge în octombrie la cea de-a şaptea ediţie şi suntem mândri să spunem că îndeplineşte toate criteriile de succes amintite mai sus.

Cu aceasta ocazie oferim un discount de 30% la toate contractele pe 6 luni incheiate pana in 15 octombrie!

Având un tiraj de 10.000 de exemplare, revista se distribuie gratuit în căsuţele poştale din Cluj Napoca. Datorită aspectului plăcut şi a conţinutului interesant, clujenii sunt interesaţi să o citească lună de lună, iar clienţii revistei au parte de spaţiu suficient de expunere a mesajelor, de un raport de distribuţie cu adresele exacte unde a fost distribuită revista şi pot măsura impactul investiţiei prin inserarea de cupoane cu reduceri în interiorul revistei.

Contactaţi-ne acum şi va fi plăcerea noastră să vă oferim mai multe detalii!


Revista infoLOCAL,
Cluj Napoca, Str. Dacia, Nr.3, Ap.8,
Telefon: 0735 506 667,
E-mail: contact@infoDISCOUNT.ro,
www.infoDISCOUNT.ro