Corul de copii “Sunetul muzicii” a stralucit pe scena Parlamentului Europei

In data de 6 Decembrie 2011, corul de Copii “Sunetul Muzicii”, dirijat de doamna Cristina Manoliu-Savulescu, a avut placerea si onoarea sa sustina la Parlamentul European o serie de trei concerte prin care s-au dechis oficial Sarbatorile de Iarna la forul european.  Evenimentele au avut loc sub patronajul si la invitatia domnului George Sabin Cutas, membru al Parlamentului Europei. Copiii romani, au incantat auditoriul, aducand prin cantecele lor, bucurie si emotie in sufletele tutror celor prezenti. Prin intermediul acestor copii minunati, Romania a stralucit inca o data si a cucerit inima Europei.

Cele 3 concerte sustinute de corul de copii “Sunetul Muzicii” la Parlamentul European au avut loc in diferite locatii dupa un program prestabilit. La ora 13.00, concertul s-a tinut in sala Yehudi Menuhin, unde au fost invitati toti deputatii europeni. La ora 18.00 concertul a avut loc in cadrul sedintei de lucru a Grupului Socialistilor si Democratilor Europeni, in prezenta Presedintelui Martin Schulz si a Vicepresedintelui Hannes Swoboda. Cel de-al treilea concert a avut loc la Casa de Cultura din Bruxelles la ora 20.

Concertul, sustinut integral de Corul de copii Sunetul Muzicii, a durat o ora si a cuprins

colinde traditionale romanesti, cantece si colinde din repertoriul international (in franceza,  germana, engleza, spaniola) si un colaj de folclor autentic ramanesc. De asemenea, in cadrul concertului au sustinut recitaluri solistii corului: Alexandru Tudor  si Ana Stanciulescu. Prezentatori au fost Diana Lovin si Florentina Borcan, membre ale corului de copii “Sunetul Muzicii”.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=qrUES6RoDFY

http://www.youtube.com/watch?v=GM0wJDvaYNc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=j3oubwO-Rqk

www.sunetulmuzicii.ro