Cortina Verde @ PlayForMay

Bucuresti, 3 iunie 2010 – Organizatia non-guvernamentala Cortina Verde, ce are drept misiune promovarea artei ecologice romanesti, a participat la festivalul PlayForMay, desfasurat in Alba Iulia intre 28 si 30 mai.

“Luna de Plastic” si “Biroul de obiecte pierdute” au fost proiectele prin care Cortina Verde a incercat sa atraga atentia participantilor cu privire la responsabilitatea fata de mediu.

“Luna de Plastic” a insemnat reciclarea in mod creativ a peste 300 de pahare de bere si racoritoare, stranse cu ajutorul voluntarilor, iar mai apoi montate intr-o instalatie de forma sferica. Amplasata deasupra zidurilor cetatii si iluminata din interior, sfera a polarizat atentia in ultima seara a festivalului. Ca o coincidenta fericita, in seara respectiva cerul a fost innorat, singura “luna” vizibila fiind cea din pahare.

Ideea instalatiei “Biroul de obiecte pierdute” a plecat de la o realitate simpla: la toate festivalurile de acest gen, la sfarsit rezulta o mare cantitate de deseuri, multe dintre ele aruncate direct pe jos, formand un adevarat covor de gunoaie.

Cortina Verde si-a propus sa atraga atentia asupra a ceea ce oamenii lasa, constient sau nu, in urma lor. Cu ajutorul voluntarilor, a fost stransa o mare cantitate de ambalaje si deseuri. O parte din acestea au fost apoi expuse in cadrul instalatiei “Biroul de obiecte pierdute”, amplasata intr-un loc cu vizibilitate, langa barul principal.

Cutii si sticle de bere, pahare de racoritoare, pachete de tigari, ambalaje de produse alimentare, paie, brichete, fluturasi, ecusoane, reviste si chiar un buchet de flori au fost “pierdute” de catre participanti si regasite la “biroul” de obiecte pierdute infiintat de Cortina Verde.

Fotografii aici: http://www.flickr.com/photos/traforaj/sets/72157624196085856/

PlayForMay este un festival de muzica si arte adiacente, ce se desfasoara anual in cetatea Alba Iulia.

Cortina Verde (www.cortinaverde.org) este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, infiintata in Romania in 2009, ce are ca misiune promovarea unei constiinte eco si a valorilor mediului inconjurator prin arta.

Pentru mai multe informatii:

Florin Ionescu, Communication Manager, Cortina Verde

florin@cortinaverde.org; 0756.06.20.40