Construim case din len ecologice

De ce o casa pe structura din lemn?

COSTURI REDUSE CU 40% FATA DE CASELE DIN ZIDARIE
TIMP DE EXECUTIE REDUS
Avantaje:
LOCUINTA ECOLOGICA
CONFORT TERMIC RIDICAT
COSTURI REDUSE IN EXPLOATARE
REZISTENTE LA CUTREMURE DE PAMANT
BUNA INTEGRARE IN CADRUL NATURAL

Rapiditatea extrema de executie a cladirilor. Timpul de executie a unei case din lemn cu structura din barne este in jur de o luna.
Sistemul este nepoluant pentru mediu, vecinatati si comunitate. In afara fundatiilor nu se toarna nimic, totul este uscat si totul se monteaza.
Santierul este scurt si nu murdareste. Structura poate veni in “kit”, un container cu cativa metri cubi de dulapuri din lemn.
Rationalitatea sistemului este dusa la extrem: nici o piesa nu este inutila, toate elementele componente sunt dimensionate minimal, casa este cat mai usoara cu putinta, cat mai economica (fara a stirbi cu ceva potentialul architectural).
Pretul este unul foarte atragator. Costul lemnului brut, al celorlalte materiale, al tehnologiei si manoperei si in special al echipamentelor si instalatiilor scumpesc nivelul pretului de la origine. Chiar si asa casa realizata in acest system pote fi dusa la circa 60% di pretul unei constructii similare realizate cu alta tehnologie curenta la noi (zidarie, beton).