Congresul „Bucurati-va intotdeauna!” al Martorilor lui Iehova va fi tinut online

Intr-o lume in care bucuria este greu de gasit si usor de pierdut, milioane de Martori ai lui Iehova si invitati de-ai lor din 240 de tari si teritorii „vor asista” la un congres anual in aceasta vara, cu tema: „Bucurati-va intotdeauna!”.

Pentru prima data din 1990, Martorii lui Iehova vor tine mult-asteptatul lor congres in mediul online. Congregatii, familii si invitati vor urmari online programul congresului pe parcursul lunilor iulie si august 2020. In mod obisnuit, aceste congrese se desfasoara pe stadioane, in arene, in sali de conferinta si in alte locatii din lumea intreaga.

Dl Ionut Moraru, purtator de cuvant al Martorilor lui Iehova, a declarat: „Inchinarea noastra are in vedere iubirea de Dumnezeu si de aproapele indiferent unde ne aflam din punct de vedere fizic. Programul congresului de anul acesta subliniaza cat este de importanta unitatea familiei noastre internationale si bucuria pe care orice om o poate simti in pofida stresului si problemelor”.

Cele doua principii biblice care au stat la baza deciziei Martorilor lui Iehova de a tine congresele online sunt respectul pentru sfintenia vietii si iubirea de aproapele. Dl Ionut Moraru mai mentioneaza: „In ultimele patru luni am tinut intrunirile noastre online. Asadar, desi conteaza unde te afli din punct de vedere fizic, este important si cat de aproape te simti de Dumnezeu. Si chiar ne simtim mai apropiati acum unii de ceilalti”.

Cele sase sesiuni ale programului vor fi postate treptat pe site-ul nostru. Multe familii si congregatii vor urmari prima sesiune a congresului in weekendul 11-12 iulie 2020, iar weekendul final pentru acest eveniment virtual este planificat pentru zilele de 29-30 august.

In cadrul programului se va raspunde la intrebari precum: Cum poti gasi si pastra adevarata bucurie? Cum poti avea bucurie in familie? Cum poti fi bucuros in mijlocul problemelor? Se va prezenta si un film de lung-metraj bazat pe cartea biblica Neemia, in care bucuria este parte integranta a inchinarii la Dumnezeu. Programul poate fi accesat online pe jw.org, la pagina Biblioteca, putand fi urmarit gratuit. 

Inca din martie 2020, Martorii lui Iehova nu se mai intrunesc in lacasele lor de cult, ci online prin videoconferinta. Chiar daca si-au suspendat temporar lucrarea publica, toate persoanele interesate de mesajul Bibliei pot participa la programele lor online.

In fiecare an, multe persoane care nu sunt Martore ale lui Iehova asista la congresele noastre. Desi pe intregul pamant sunt peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, prezenta la congresele din 2019 a fost de peste 14 milioane de persoane. Fiind disponibil online in sute de limbi, acest congres va fi probabil congresul cu asistenta cea mai numeroasa de pana acum.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la adresa de mai jos sau sa accesati site-ul jw.org.

Biroul de Informatii Publice

Organizatia Religioasa „Martorii lui Iehova”

021 302 75 03, (+4) 0770 438 444

birouldeinformatiipublice.ro@jw.org

Strada Orzari 29-31, Sector 2, Bucuresti, 021552

Web:  jw.org