Congresul Asociaţiei Române Pentru Studiul Durerii

Congresul Asociaţiei Române Pentru Studiul Durerii

 

 

 

 

 

Asociaţia Română Pentru Studiul Durerii (ARSD), în parteneriat cu VERSA PULS MEDIA, organizează Congresul Asociaţiei Române Pentru Studiul Durerii în perioada 14-15 octombrie 2011, la Hotel Howard Johnson, Bucureşti. Medicii specialişti în ATI, Chirurgie, Reumatologie, Ortopedie, BFT, Medicină internă şi Medicină de urgenţă din Romania se vor reuni  pentru a dezbate tema  acestei ediţii: „Managementul durerii acute pentru medicul din ambulator”.

Asociaţia Română pentru Studiul Durerii fondată în urmă cu 21 de ani îşi continuă activităţile educaţionale în domeniul fascinant al terapiei durerii. Ca societate ştiinţifică afiliată organismelor internaţionale, respectiv IASP- Asociaţia Internaţională pentru Studiul Durerii şi EFIC- federaţia filialelor naţionale IASP din Europa, ARSD  a organizat în fiecare an campaniile recomandate de IASP şi EFIC, campanii menite să aducă profesioniştilor din sănătate date de ultimă oră din domeniul respectiv.

„Anul acesta întâlnirea anuală a  ARSD îşi propune, ca şi în anii precedenţi,  să marcheze sfârşitul campaniei IASP 2011- „Global Year against Pain” dedicată Durerii Acute. Vom folosi acest prilej pentru ca împreună cu oaspeţi de marcă din ţară şi de peste hotare să trecem  în revistă cele mai noi aspecte legate de managemetul durerii acute, postoperatorii, de cauze medicale, durerea acută posttraumatică, analgezie la naştere. Cu acest prilej vom face publice şi recomandările ARSD privind managementul durerii acute în cazul urgenţel

or prespitaliceşti, care vine să completeze gama de recomandări ARSD de bună practică medicală în domeniul managementului durerii acute. Tema principală a congresului se adresează, deşi nu exclusiv,  medicului din ambulator pentru că majoritatea covârşitoare a bolnavilor cu acuze dureroase de orice fel se adresează medicului din ambulator sau revin la acesta pentru monitorizarea unor terapii iniţiate în spital.

Cu acelaşi prilej vom marca şi campania EFIC: „Global Week against Pain”  10- 14.10.2011 dedicată Durerii Lombare (Low back Pain) în care ne vom strădui împreună cu invitaţii noştri, specialişti cu mare experienţă în domeniu, să aducem cele mai relevante informaţii pentru  medicul din ambulator. Tema va beneficia de abordare multidisciplinară cu implicarea tuturor specialităţilor care contribuie la planul terapeutic final al bolnavului cu durere lombară.

Congresul ARSD 2011 mai are în obiectiv mediatizarea campaniei EFIC – Societal Impact of Pain (SIP)  prin care dorim să aducem în atenÅ£ia opiniei publice aspecte legate de modul în care suferinÅ£ele dureroase cronice ale fiecărui individ în parte se răsfrâng asupra societăţii prin alterarea calităţii vieÅ£ii personale, familiale, profesionale ÅŸi sociale atât pentru bolnav, cât ÅŸi pentru cei apropiaÅ£i, fapt care aduce  pe lângă suferinÅ£a morală, costuri directe ÅŸi indirecte uriaÅŸe care ar putea fi reduse semnificativ dacă factorii de decizie din domeniul medical ÅŸi politic vor face o prioritate de politică sanitară din terapia adecvată a durerii de orice cauză. ParticipanÅ£ii la congres vor putea afla aspecte dezbătute în cadrul întâlnirii SIP de la Parlamentul European din această primăvară.”- Dr. Elena Copaciu, PreÅŸedinte ARSD.

În agenda congresului mai sunt prevăzute lansări de noi medicamente cu indicaţie în durerea neuropată, a unui îndrumar ARSD privind analgeticele uzuale pentru farmacişti (document avizat de Colegiul Farmaciştilor din România), dar şi actualităţi privind managementul durerii la bolnavul cu cefalee, dar şi aspecte legate de rolul psihologului şi al medicului psihiatru în echipa multidisciplinară de terapia durerii.

Pentru înscrieri online, vă rugăm completaţi formularul de înscriere de pe pagina oficială a Congresului Asociaţiei Române Pentru Studiul Durerii, pe care îl gasiţi AICI!

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi

Cristina ZAHARIA
Marketing & PR Manager

VERSA PULS MEDIA, S.R.L
Telefon: 031 – 425 40 40

Mobil: 0727727001
Fax: 031 – 425 40 41

Email: marketing@pulsmedia.ro
www.pulsmedia.eu

www.durerea.eu