Conferinţa Ştiinţifică de Cercetare pentru Sport „Recuperarea şi Reabilitarea în Sport”

Prof. Univ. Dr. Pierre de Hillerin, Director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport:
„Ca în fiecare ultimă săptămână a lunii Octombrie, de douăzeci de ani, Consiliul Științei Sportului din România împreună cu Institutul Național de Cercetare pentru Sport au organizat, sub patronajul COSR și cu găzduirea generoasă în noul său sediu, „Conferința anuală de știința sportului”, orientată în acest an către un subiect de importanță crescută pentru performanța sportivă de top: „Recuperarea și reabilitarea în sport”.
Printre manifestări s-au aflat cinci prezentări ale unor tehnici de refacere sau recuperare prezentate de specialiști străini sau români și de reprezentanții unor firme producătoare de tehnologii utile procesului de refacere după efort.
Au ținut conferințe: dr. Urlich RANDOLL (Matrix Center, Munchen, Germania), Dan SIMULE (reprezentant POWERBREATHE România), Hans Jorg Greober(Zimmer Medizin Systeme, Neu-Ulm, Germania), Dragoș PĂLĂMIDĂ (CrioBio, București) și Bostjan Simunic(TMG-BMC, university of Pimorska, Slovenia.
Astfel, specialiștii prezenți au putut lua cunoștință de avantajele terapiei Matrix-Rhythm, ale metodelor de antrenare a musculaturii respiratorii, a crioterapiei și a diagnosticului bazat pe tensomiografie.
Prezentările realizate de către firmele invitate să expună în foaierul conferinței au avut menirea de a-i convinge pe cei interesați de progresul realizat atât în instrumentalizare refacerii cât și în principiile teoretice ce guvernează ceea ce trebuie să devină, alături de teoria antrenamentului sportiv, știința managenemtului refacerii și recuperării sportivilor, parte integrantă a cunoașterii ce duce la rezultate sportive de nivelul cel mai înalt pe plan mondial.
Poate o notă specială poate fi acordată crioterapiei ca metodă eficientă de refacere care datorită firmelor Zimmer-Germania și CrioBio-Romania au atât acoperirea teoretică deplină cât și soluțiile la îndemâna organizațiilor sportive (Zimmer) sau chiar a sporturilor individuale (CrioBio). Ultima a făcut chiar efortul de a prezenta în expoziție o Criosaună pe deplin funcțională pe care cei curioși au putut constata efectele benefice prin experiență personală.”