CONFERINTA ,, MEDIEREA FINANCIAR-BANCARA, PREZENT SI VIITOR, EDITIA A II A” 08.04.2011 CONSTANTA

Uniunea Mediatorilor Bancari  (UMB) organizeaza la Constanta conferinta ,,Medierea financiar-bancara, prezent si viitor -  Editia a II a”.

Evenimentul va avea loc in data de 08.04.2011, ora 12.00, la Hotel Class din Municipiul Constanta – Str: Rascoala din 1907 Nr. 1

La lucrarile conferintei sunt asteptati sa participe consumatori de servicii financiar-bancare, reprezentanti ai Primariei Constanta, magistrati,politisti, reprezentanti ai Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Constanta, lucratori bancari, practicieni in insolventa, executori judecatoresti, avocati, consilieri juridici, mediatori,cadre universitare, studenti, reprezentanti ai mass media etc.

Evenimentul are ca scop infiintarea Sucursalei Constanta a UMB, precum si promovarea medierii ca solutie alternativa de rezolvare a conflictelor din sistemul financiar-bancar, tinand cont de criteriile prevazute in Recomandarea 98/257/CE a Comisiei din 30 martie 1998 privind principiile aplicabile organismelor responsabile de solutionarea extrajudiciara a litigiilor referitoare la consum, respectand in cadrul activitatii ADR principiile:independentei, transparentei, contradictorialitatii, eficacitatii, legalitatii, libertatii si al reprezentarii.

Uniunea Mediatorilor Bancari este legal infiintata, fiind persoana juridica romana de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, independenta, in temeiul dreptului de libera asociere prevazut de art. 9 si 37 din Constitutia Romaniei si in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile   ulterioare, a Decretului nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice si persoanele juridice precum si a art.24 din Legea nr. 192/2006 privind functionarea si organizarea profesiei de mediator, modificata si completata de Legea nr. 370/2009.

Personalitatea juridica i-a fos consfintita prin Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila nr. 313/11.11.2009 emisa de catre Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, detinand Certificatul de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor nr. 117 din 02.12.2009.

Uniunea Mediatorilor Bancari este specializata in medierea conflictelor dintre institutiile financiar-bancare (banci, societati de leasing sau de asigurari) si clientii acestora, respectand Standardele Europene ale Medierii elaborate de Institutul International de Mediere (IMI) din Irlanda precum si Memorandum of Understanding on a Cross-Border Outof-
Court Complaints Network for Financial Services in the European Economic Area

De la infiintare, Uniunea Mediatorilor Bancari sa implicat activ in dezvoltarea si punerea in practica a schemei ADR in sectorul financiar – bancar din Romania, reusind in scurt timp constientizarea, atat a institutiilor financiar – bancare cat si a consumatorilor de servicii sa foloseasca in cazul unei neintelegeri o alternativa de rezolvare a disputei inainte ca acestea sa apeleze la o autoritate cu atributii jurisdictionale.

Conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari va depune toate eforturile pentru ca mediatorii autorizati membri ai UMB, prin intermediul formelor legale de exercitare a profesiei, sa asigure servicii de mediere la standarde ridicate, cu respectarea principiilor fundamentale ale profesiei.

Toti mediatorii autorizati membri ai UMB au pregatirea necesara medierii conflictelor in domeniul financiar-bancar, fiind de profesie juristi, economisti, experti contabili autorizati, specialisti finante-banci, precum si absolventi ai unor cursuri de pregatire suplimentara in domeniu, efectuate atat in tara, cat si in state ale Comunitatii Europene.

Pentru persoanele interesate, confirmarea participarii se poate face pana in 06.04.2011  orele 12,00 la e-mail corneliaibucur@yahoo.com sau la tel.0723576606, persoana de contact, D-na mediator Cornelia Bucur

Evenimentul va fi urmat de o conferinta de presa sustinuta de conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari.

Participarea este gratuita.

Descarca invitatia.doc