Conferinta de presa pentru lansarea proiectului “ATAC – Lumina si culoare”

Asociaţia Autism Baia Mare în parteneriat cu “România în Europa Unită” lansează miercuri, 23 februarie 2011, proiectul “ATAC – Lumină şi culoare”, printr-o Conferinţă de presă ce va avea loc la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu”, de la ora 12.

“ATAC – Lumină ÅŸi culoare” este primul proiect în cadrul programului “Tineret în AcÅ£iune” – IniÅ£iative ale tinerilor, derulat de către AsociaÅ£ia Autism Baia Mare, având ca scop principal promovarea incluziunii sociale a tinerilor dezavantajaÅ£i, atât din punct de vedere economic cât ÅŸi din punct de vedere social, autismul fiind considerat o dizabilitate în România, dar ÅŸi implicarea tinerilor voluntari din comunitate în promovarea  efectelor benefice ale terapiei prin artă combinată în rândul copiilor cu autism. Prin organizarea unor sesiuni de terapie prin muzică, dans ÅŸi sport, copii cu autism vor găsi un cadru stabil, favorabil recuperării lor, ÅŸi totodată li se va da posibilitatea să desfăşoare activităţi împreună, obÅ£inând astfel un cadru premergător incluziunii sociale.

De asemenea proiectul încurajează participarea activă a tinerilor la viaţa comunităţii, prin promovarea toleranţei, antidiscriminării şi educaţiei prin sport şi activităţi în aer liber şi oferă o mare susţinere pentru diferite forme de învăţare non-formală şi motivaţională.

Proiectul se va desfăşura în perioada februarie – iulie 2011, cu participarea unui grup de tineri voluntari, care se vor implica în şedinţele de terapie prin arte combinate alături de copii cu autism din cadrul Centrului de zi pentru copii cu autism al Asociaţiei Autism Baia Mare.

Date de contact:

Luana Tămăşan, tel. 0747063415

autismbaiamare@gmail.com

http://www.autismbaiamare.ro