CONFERINŢA DE LANSARE A PROIECTULUI POSDRU ID75730 ”Coaching – inovatie in antreprenoriat”

 Data: 18.02.2011 – 23.02.2011

S.C. Synthesis Management Consultants – SMC S.R.L in calitate de beneficiar, in parteneriat cu: Agentia de Ocupare a Fortei de Munca Dambovita (AJOFM Dambovita) si S.C. Actual Consulting SRL, in cadrul proiectului ”Coaching – inovatie in antreprenoriat”, (POSDRU/101/5.1/G/75730), cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, perioada de implementare 01.11.2010 – 31.10.2012,  cu o valoare totala de 2.126.320 lei organizeaza:

CONFERINÅ¢A DE LANSARE A PROIECTULUI

in data de 23 februarie 2011, incepand cu orele 10:00, in sala de conferinte din cadrul Universitatii Valahia, Sala Rosie, parter, Corpul K, Str. Maior Alexandrescu, nr. 39, cod 130021, Targoviste, Dambovita.

Obiectivul general al proiectului urmareste dezvoltarea resurselor umane prin crearea, dezvoltarea abilitatilor si competentelor antreprenoriale prin metode inovatoare precum coaching-ul pentru asigurarea unei forte de munca cu un nivel de calificare ridicat, competitiv si dinamic, capabil sa se adapteze la cerintele existente pe o piata a muncii moderna, flexibila si incluziva.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de doi ani, este destinat somerilor tineri, somerilor peste 45 de ani, persoanelor in cautarea unui loc de munca si vizeaza activitati de informare si constientizare, orientare si consiliere profesionala, mediere, instruire in domeniul antreprenoriatului si consiliere prin coaching.

Principalele rezultate asteptate in urma implementarii proiectului sunt: dezvoltarea resurselor umane, infiintarea, dezvoltarea si asigurarea functionalitatii Centrului Regional de Coaching, constientizarea/informarea (prin intermediul ziarelor, posterelor, brosurilor, radioului, etc) a 300 de persoane, privind antreprenoriatul, oportunitatile existente pe piata fortei de munca, identificarea potentialilor parteneri regionali/locali pentru crearea unei retele regionale de parteneriate, elaborarea „Studiului privind dezvoltarea economica la nivel regional”, elaborarea „Ghidului de finantare in antreprenoriat”, instruirea si certificarea cu certificate de absolvire a 200 de persoane in antreprenoriat, coaching si module aditionale, initierea concursului ”Start 20 afaceri” si selectarea a 20 de idei pentru planuri de afaceri.

20 de persoane din cadrul participantilor absolventi vor beneficia de consultanta financiara si juridica, timp de 6 luni, pentru dezvoltarea si sustenabilitatea unei afaceri proprii.  Prin intermediul proiectului se vor furniza servicii de mediere pentru 10 persoane care vor fi angajate fie in cadrul afacerilor nou infiintate, fie la organizatii din cadrul retelei de parteneriate creata.

Pentru 200 de persoane care vor participa la cursurile de formare organizate in cadrul proiectului se vor acorda SUBVENTII in valoare de 80 lei/zi/participant/8 zile de instruire, in vederea stimularii si sprijinirii acestora.

La eveniment vor participa reprezentanti ai prefecturii, consiliului judetean, primariilor, administratiilor publice locale si regionale, reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, reprezentanti ai mediului de afaceri si societatii civile, reprezentanti mass-media si someri.

Pentru mai multe detalii si informatii referitoare la Conferinta de lansare:

S.C. Synthesis Management Consultants – SMC SRL

Alexandra DUMITRU – Expert PR –  Relatii Publice, informare si comunicare

alexandra.dumitru@synthesis-management.ro

Str. Dr. Herescu, nr. 4, Bucuresti

Telefon: 031.432.84.36

Fax: 031.432.84.33