Conferinta BISMUN 2012 – Cel mai important proiect de simulare ONU din Romania

In perioada 21-26 martie are loc Conferinta BISMUN 2012. Aceasta este principala Conferinta de tip MUN din Romania si aniverseaza anul acesta cea de-a patra editie a acestui tip de simulare academica organizata de catre Asociatia BISMUN. Ea va avea loc la Palatul Parlamentului si la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si va reuni aproximativ 200 de participanti din Uniunea Europeana, dar si din exteriorul acesteia.
Conferinta BISMUN 2012 este co-organizata impreuna cu Senatul Romaniei si se bucura de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport, Sistemului ONU din Romania, Universitatii din Bucuresti si a Fundatiei Friedrich Ebert.
Tematica conferintei de anul acesta este “Human Security and Positive Liberty”, fiind aleasa datorita importantei acestor concepte asupra dezvoltarii sociale si individuale de secol XXI. In cadrul Conferintei BISMUN 2012, participantii joaca rolul unor delegati, reprezentand politicile, interesele si obiectivele unui stat in cadrul unuia dintre cele 7 organisme simulate. Pe parcursul celor 6 zile, acestia vor fi responsabilizati prin capacitatea de a reprezenta juridic si politic statul ales in actele elaborate de institutia internationala simulata.
In cadrul Conferintei BISMUN 2012 vor fi simulate urmatoarele comitete: UN Security Council, 1st Committee of the GA (DISEC), 3rd Committee of the GA (SOCHUM), UN Human Rights Council, Council of the European Union (Foreign Affairs Configuration), EP Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs şi Comitetul Istoric – Pacea de la Westphalia.
Fenomenul Model United Nation, relativ nou pentru tara noastra, dar recunoscut pe plan international ca fiind unul dintre cele mai populare si complexe tipuri de simulari academice deoarece ii determina pe tineri sa constientizeze problemele existente la nivel mondial, incepe sa prinda contur si in Romania.
Asociatia BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations) este un O.N.G. constituit cu scopul de a promova si incuraja valorile ONU in randul tineretului roman si al societatii romanesti. Pentru a-şi atinge scopurile, organizatia realizeaza seminarii, conferinte, workshop-uri, stagii de practica, activitatea centrala axandu-se insa asupra organizarii unei conferinte anuale de tip MUN – Conferinta BISMUN.

Persoana de contact:
Adelina Ghița
Tel: 0729097122
PR@bismun.org
###