CONDUCEREA UNIUNII MEDIATORILOR BANCARI INVITATA DE CATRE PARLAMENTUL SI COMISIA EUROPEANA LA BRUXELLES

Parlamentul European si Comisia Europeana a transmis invitatia conducerii Uniunii Mediatorilor Bancari din Romania de a participa in data de 16.03.2011 la Bruxelles – Belgia, la Summit-ul privind solutionarea alternativa a litigiilor pentru piata interna si a consumatorilor.

Evenimentul este organizat de catre Parlamentul European si DG-SANCO( Directia Generala de Sanatate si Protectia Consumatorilor din cadrul comisiei)

Summit-ul va avea loc la sediul Parlamentului European, sala  Jan 6Q2 intre orele 15.00 – 18.00 fiind prezidat de Dl. Malcolm Harbour, deputat in Parlamentul UE din partea Regatului Unit si presedinte IMCO(Internal Market and Consumer Protection)

Subiectul principal al dezbaterilor consta in gasirea unor cai pentru dezvoltarea schemelor ADR in Uniunea Europeana privind litigiile transfrontaliere din domeniul sanatatii si protectiei consumatorului.

Ca urmare a invitatiei, Consiliul Director al Uniunii Mediatorilor Bancari a confirmat participarea in data de 09.03.2011, delegand-ul pentru a participa la summit pe Dl Marian Berar Vice-presedintele uniunii.

Dl Vice-presedinte Marian Berar va ridica, in cadrul dezbaterilor participantilor la summit, problemele cu  care se confrunta medierea, in general, in Romania si problemele cu care se confrunta Uniunea Mediatorilor Bancari si membrii sai, venite din partea Consiliului de mediere.

In cadrul summit-ului vor lua cuvantul:

Comisarul pentru Sanatate si Consumatori, John Dalli, Zoltán Cséfalvay din partea Presedentieia maghiare,  Andreas Schwab membru al Parlamentului European (PPE, DE, IMCO),  Monique Goyens, directorul general al BEUC,  Louis Grech deputat european (S & D, MT, IMCO),  Francis Frizon FIN-NET,  Diana Wallis deputat (ALDE, Marea Britanie, JURI),  Tiziana Pompei Comisia europeana,  Sandra Kalniete deputat european (PPE, LV, IMCO),  Loic Armand MEDEF (Mouvement des entreprises de France),  Baldassarre Raffaele deputat european (PPE, IT, JURI),  Peter Fogh Knudsen, Director  Danemarca ECC,  Creutzmann Juergen europarlamentar (ALDE, DE, IMCO),   Jorge Pegado Liz Comitetul Economic şi Social European etc.

Invitarea Uniunii Mediatorilor Bancari din Romania si participarea reprezentantului sau la summit-ul de la Bruxelles, arata importanta pe care o joaca UMB si membrii sai in dezvoltarea schemelor ADR in sectorul financiar – bancar intern si la nivel UE.

La sfarsitul saptamanii vom reveni cu date concrete dezbatute de participantii in cadrul summit-ului.

Uniunea Mediatorilor Bancari
Bucuresti, B-dul Chisinau Nr.8,Sectorul 2
Tel/Fax: 0216281218
Mobil: 0724748049
office@mediatorbancar.ro
http://www.mediatorbancar.ro